Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ε Θ Ν Ι Κ Α Θ Ε Μ Α Τ Α - «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» - ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ

Στους κατά καιρούς προβαλλόμενους εμφαντικά ανιστόρητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς των εκάστοτε αξιωματούχων των Σκοπίων, προβάλλω προς απόκρουση τα παρακάτω πειστικά και καταλυτικά επιχειρήματα, τεκμηριωμένα απόλυτα ιστορικά, εθνολογικά και όχι μόνον. 
Η ύπαρξη μειονότητας σε μια χώρα προϋποθέτει ύπαρξη αντίστοιχου έθνους. Μακεδονικό έθνος όμως δεν υπήρξε ούτε υπάρχει. Οι Μακεδόνες ήταν και είναι Έλληνες, διότι είχαν τα ίδια ιερά, την ίδια γλώσσα, την ελληνική, με τους άλλους Έλληνες και τους ίδιους θεούς, με κατοικία στο Μακεδονικό όρος Όλυμπος. Το γεγονός αυτό και μόνο, δεν επιτρέπει αμφισβήτηση της ταυτότητας των Μακεδόνων ως Ελλήνων, διότι για κάθε λογικό άνθρωπο και γνώστη της ιστορίας, δεν είναι νοητό οι Έλληνες να είχαν τοποθετήσει τους θεούς τους, σε χώρο μη ελληνικό. Οι Μακεδόνες ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, που συμμετείχαν μόνο Έλληνες, αλλά και στις Αμφικτυονίες.
Προσωπικότητες όπως οι Στετίνιους, Μιττεράν, Σούλτσμπεργκερ, Πάπας Ιωάννης Παύλος, Κίσσινγκερ και Χέλμουτ Σμίτ, που επισκέφτηκαν τη Μακεδονία ή γνωρίζουν Ιστορία, ανατρέπουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των Σκοπιανών, για ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Επίσης ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκλιγκόρωφ, σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε προ ολίγων ετών με τίτλο «Αναμνήσεις», αναφέρει ότι δεν διεκδικούμε τον Μέγα Αλέξανδρο, διότι εμείς είμαστε Σλάβοι, που ήρθαμε τον 6ο και 7ο αιώνα.
Τρεις μεγάλες θρησκείες, Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός και Ισλαμισμός επιβεβαιώνουν την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων.
Πλην των ανωτέρω, η Κ.Τ.Ε. (Κοινωνία των Εθνών) που την διαδέχθηκε ο ΟΗΕ το 1922 επέβλεψε την ανταλλαγή πληθυσμών από την Μακεδονία. Ο τότε εκπρόσωπος της Κ.Τ.Ε., Αμερικανός Μόργκενταου, που επέβλεψε την ανταλλαγή Τούρκων και Βουλγάρων από την Μακεδονία, με Έλληνες της Μικράς Ασίας και Έλληνες από την Βουλγαρία, έγραψε στο βιβλίο του «I was sent to Athens», ότι: «Με την αναχώρηση Τούρκων και Βουλγάρων από τη Μακεδονία και την έλευση Ελλήνων, η Μακεδονία έμεινε αμιγώς ελληνική περιοχή».
Την δήθεν ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, στηρίζει και η κυρία Μακ Ντούγκαλ εμπειρογνώμων του Ο.Η.Ε., ενισχύοντας το επιχείρημα των Σκοπιανών, κατά το οποίο, τις δεκαετίες του 1920 και 1930 οι ελληνικές κυβερνήσεις αντικατέστησαν τα ονόματα των πόλεων, ποταμών, ορέων με ελληνικά. Ανεξαρτήτως όμως της ιστορίας, την οποία αγνοεί η κυρία Μακ Ντούγκαλ, ο Αμερικανός Μόργκενταου, όπως ήδη σημειώθηκε, επιβεβαιώνει στο προαναφερόμενο βιβλίο του, ότι οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι αντηλλάγησαν με Έλληνες και ήταν φυσικό επόμενο, οι ελληνικές κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα παλαιότερα ελληνικά ονόματα των περιοχών αυτών. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι οι Σκοπιανοί ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη «Σολούν», η οποία από το 317 π.Χ. μέχρι σήμερα λέγεται Θεσσαλονίκη.
Η κυρία Μακ Ντούγκαλ ας αναζητήσει την Καινή Διαθήκη και ας μελετήσει τις Πράξεις των Αποστόλων (ΙΣΤ,9,10), όπου θα διαπιστώσει ότι ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Μακεδονία το 50 μ.Χ. και επισκέφθηκε τις πόλεις Φίλιπποι, Θεσσαλονίκη, Βέροια, που είχαν αιώνες πριν και διατηρούν μέχρι σήμερα τα ίδια Ελληνικά ονόματα.
Ο Απόστολος Παύλος (ΙΖ4.12) στη Θεσσαλονίκη και Βέροια συνάντησε Ελληνίδες και Έλληνες που επίστευσαν. Μίλησε και έγραψε τις επιστολές του προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.
Η κυρία Μακ Ντούγκαλ αναφέρεται και σε ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, αλλά αποσιωπά το ότι η Συνθήκη της Λωζάννης, που έγινε το 1923, έχει δύο όρους, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως ουσιώδεις:
·                Τον θρησκευτικό και όχι τον εθνικό χαρακτήρα των μειονοτήτων. Συνεπώς με την Συνθήκη της Λωζάννης, αναγνωρίζεται μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική, όπως κακώς αναφέρει η κυρία Μακ Ντούγκαλ.
·                Την ισοτιμία των μειονοτήτων. Αυτή την ισοτιμία ανέτρεψε η Τουρκία με το πογκρόμ του 1955, που εξανάγκασε τους Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως να εγκαταλείψουν τις εκεί εστίες και περιουσίες τους.

Η κυρία Μακ Ντούγκαλ ας ζητήσει να ιδεί την πρόσφατη κινηματογραφική ταινία Τούρκου παραγωγού, που παρουσιάζει τα πραγματικά γεγονότα του 1955. Ο κατάπληκτος τουρκικός λαός και ο τουρκικός Τύπος, που τώρα μαθαίνουν την πραγματικότητα, θεωρούν την ταινία ως συγγνώμη προς τον ελληνισμό. Η Ελλάδα σεβάστηκε τη μουσουλμανική μειονότητα και δεν προέβη τότε σε αντίποινα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: