Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ε΄ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ «ΕΘΝΑΡΧΩΝ»

Η ιστορία είναι διδαχή, απ’ αυτήν πρέπει να προβληματιζόμαστε και να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η ιστορία πρέπει να γράφεται με νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και πλήρη συγκέντρωση των ιστορικών στοιχείων, χωρίς μυθεύματα σκόπιμες διαστρεβλώσεις και εσκεμμένες αλλοιώσεις, γι’ αυτό και απαιτείται η παρέλευση χρόνου.
Η ιστορία που γράφεται με καθυστέρηση, δίνει την πραγματική και δίκαιη διάσταση των ιστορικών γεγονότων. Η ιστορία, για να μας ενώσει στην προσπάθειά μας να επιβιώσουμε και να καταλάβουμε την θέση που μας αξίζει, πρέπει να είναι δίκαιη και σωστή και εμείς οι Έλληνες, να την αντιμετωπίζουμε με περισσότερη κατανόηση, βαθύτερη μελέτη και λιγότερο πολιτικό πάθος. Η αγάπη για την Ιστορία πρέπει να προσλαμβάνει την ιδανική μορφή του πλατωνικού έρωτα.
Οι «Μεγάλοι Άνδρες» και οι «Εθνάρχες», είναι ένας μύθος της ιστορίας, είναι μία συνειδητή απάτη των κρατούντων, απάτη που έχει εδραιωθεί από τις κυρίαρχες κατεστημένες δυνάμεις δια μέσου των αιώνων σε όλα τα Έθνη. Εξολοθρευτές και τύραννοι των λαών, διεφθαρμένοι και υποτελείς πολιτικοί, στρατοκράτες και δικτάτορες όπως π.χ., οι Μέγας Κωνσταντίνος ο νοθευτής ευαγγελικής διδασκαλίας, Μέγας Θεοδόσιος ο κατεδαφιστής των μνημείων του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, ο Φρειδερίκος ο Μέγας, ο εξαχρειωμένος και μανιακός Στρατοκράτης της Πρωσίας, η Μεγάλη Αικατερίνη, η Εστεμμένη Πόρνη, ο Μέγας Ναπολέων ο αιμοδιψής δικτάτορας και δολοφόνος της Ευρώπης και δεκάδες άλλοι τύραννοι λαών, βάρβαροι και διεφθαρμένοι, χαρακτηρίστηκαν από πληρωμένους κονδυλοφόρους ως «Μεγάλοι Άνδρες». Μια πράξη ανεπίτρεπτη και άξια στιγματισμού, στρεφομένη κατά του κοινωνικού συνόλου.  

ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: