Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, είχε αρχίσει να διαλύεται μετά το 1981, σημαδιακή χρονιά κυριαρχίας στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας του ψευδοσοσιαλιστικού κινήματος του ΠΑΣΟΚ, κάτω από το βάρος των δικών του λαθών, αμαρτιών και εγκληματικών πράξεων. Αυτό ήταν αναμενόμενο, γιατί η σήψη που προκαλεί η διαφθορά ήταν προχωρημένη, αλλά η οικονομική κρίση και ο κίνδυνος νομικής χρεοκοπίας του κράτους μας, επέσπευσαν τις σχετικές διεργασίες. Ήρθαν στο φως – και τότε κατάλαβαν και οι πολλοί – τρομακτικά νούμερα και λεπτομέρειες για τον άφρονα και καταστρεπτικό δανεισμό από τις διεθνείς αγορές του ελληνικού δημοσίου, που προωθούσαν με ζέση και επιμονή οι κυβερνήσεις των δύο κομμάτων – ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. – που εναλλάσσονταν στην εξουσία.
Όταν ξεκίνησαν οι χωρίς τέλος περικοπές μισθών και συντάξεων, οι έκτακτες εισφορές επί του φορολογηθέντος ήδη εισοδήματος και επί των ακινήτων – πιο πολύ γνωστή ως χαράτσι μέσω ΔΕΗ – οι αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στον ΦΠΑ, κατάλαβαν και οι πλέον άσχετοι και αδιάφοροι, ότι όντως έχουμε πτωχεύσει και γι’ αυτή την χρεοκοπία φταίει το πολιτικό σύστημα και δη οι ηγέτες των κομμάτων εξουσίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έβγαζε καθημερινά στη φόρα τα άπλυτα του δικομματισμού, σε μια προσπάθεια εξιλέωσης ίσως, ή από τύψεις συνείδησης. Όλα στην δημοσιότητα: η κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η διαφθορά εφοριακών και τελωνειακών, τα φακελάκια των γιατρών του ΕΣΥ, τα πάρτι με τις νοσοκομειακές προμήθειες, οι μίζες στις πολεοδομίες, όλο το διεφθαρμένο πολιτικό και δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα.
Αλλά η οριστική διάλυση του πολιτικού συστήματος, επήλθε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου μέσα στην Βουλή και κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την νέα δανειακή σύμβαση, το PSI, κλπ. Κατά την παραπάνω ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η διάλυση του πολιτικού συστήματος του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και μάθαμε επιτέλους όλοι και οι πιο αμύητοι στην πολιτική ζωή του τόπου, ποιά είναι τα υπεύθυνα κόμματα, ποιά τα ανεύθυνα, ποιοί οι υπεύθυνοι βουλευτές και ποιοί οι ανεύθυνοι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: