Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ



Το ενδιαφέρον πολλών πολιτικών περιορίζεται στην αφανή αύξηση της περιουσίας τους. Επίσης πολλοί προνομιούχοι κυβερνητικοί, ειδικεύονται και στην απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων και παραλιακών οικοπέδων επί Νήσων του Αιγαίου. Την ώρα που οι ατυχείς συνταξιούχοι βιώνουν κατοχικές στιγμές στερήσεων και οικονομικής εξαθλίωσης, πληροφορούνται ότι οι πολιτικοί ταγοί εξακολουθούν να εισπράττουν υπέρογκες αποδοχές, άνω των 120.000 € ετησίως!
Δεν είναι απλό να βλέπεις τα «περήφανα γηρατειά», καταδικασμένα στον θάνατο από πείνα και έλλειψη κατάλληλων φαρμάκων. Ο σκεπτόμενος λαός αγανακτεί και διερωτάται, γιατί δεν διώκεται κανείς καταχραστής δημοσίου χρήματος και γιατί δεν ερευνάται και δεν συγκρίνεται η περιουσιακή κατάσταση των εξουσιαστών, πριν από την είσοδό τους στην πολιτική και η σημερινή. Ώστε να κριθεί αν τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν δυνατόν να αποκτηθούν με τα νόμιμα εισοδήματά τους. Οι απλοί άνθρωποι σέβονται το Σύνταγμα της χώρας, περισσότερο από αυτούς που είναι ταγμένοι να το εφαρμόζουν.
Η αδιαφορία και η αδράνεια των κυβερνώντων είναι πρωτοφανής, απαράδεκτη και επιλήψιμη. Με τις κυβερνήσεις των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου η απραξία είναι σχεδόν πλήρης. Το κράτος δραστηριοποιείται μόνο κατά το μέρος που εξυπηρετούνται οι δανειστές μας. Κατά τα λοιπά υπολειτουργεί, όπως υπολειτουργούν και όλες οι υπηρεσίες του.
Οι περισσότεροι των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου απεβίωσαν στις φυλακές, ως παραβάτες του Συντάγματος. Οι σημερινοί κυβερνώντες όμως, όπως και οι προηγούμενοι των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ αν και παραβίασαν το Σύνταγμα με την επιβολή της βαρύτατης φορολογίας του «χαρατσίου» επί της ιδιοκτησίας, η οποία κατά το άρθρο 17 παρ. 1 του Συντάγματος τελεί υπό την προστασία του κράτους, και δια της απάνθρωπης μείωσης μισθών και συντάξεων, που αποτελούν επίσης περιουσία που πρέπει να προστατεύεται κατά την ερμηνεία του Διεθνούς Δικαστηρίου Ατομικών Δικαιωμάτων, καμία κύρωση δεν έχουν υποστεί.
Η μείωση του ορίου του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ ετησίως, είναι χαρακτηριστική της απερίσκεπτης σκληρότητάς της. Δηλαδή, και αυτοί που έχουν σύνταξη πάνω από 417 ευρώ μηνιαίως θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος και ακινήτου! Πόσοι πένητες πρέπει να φορολογηθούν αλήθεια, για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του δεύτερου γραφείου του υπουργού των Οικονομικών ύψους 900.000 ευρώ; Και δεν είναι ο μόνος υπουργός που διατηρεί πολιτικό γραφείο. Είναι και πολλοί άλλοι. Πόσες χιλιάδες νοικοκυριά θα μείνουν άραγε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, προκειμένου να αναγκαστούν οι άλλοι πολίτες να καταβάλουν τον έκτακτο φόρο ακινήτου, για την κάλυψη της μισθοδοσίας 25.000 ειδικών συμβούλων και προνομιούχων υπαλλήλων που προσέλαβε η κυβέρνηση χωρίς την διαδικασία του ΑΣΕΠ;
Μεταξύ αυτών αναφέρεται στον Τύπο και η σύζυγος λαλίστατου υπουργού, η οποία συνταξιοδοτήθηκε από την Ολυμπιακή και είχε προσληφθεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικού Συστήματος. Οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν, όχι μόνον χρέη που αγνοούν, αλλά και σπατάλες της κυβέρνησης. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα και πού οφείλει το Δημόσιο. Κατ’ επανάληψη έχει προκληθεί ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει τους δικαιούχους των δανειακών απαιτήσεων και τους σκοπούς για τους οποίους ελήφθησαν τα δάνεια, αλλά σιωπά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: