Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο - ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Για να επιτύχει η σημερινή κυβέρνηση λύσεις επωφελείς για τη χώρα και το λαό της και να μας οδηγήσει επιτέλους στην διανοητική, ηθική και κατ’ επέκταση υλική ανασυγκρότηση, γιατί έχει μπροστά της ένα πολιτικό και οικονομικό Γολγοθά δεσμεύσεων, χρειάζεται μεταξύ πολλών άλλων πολλή δουλειά και πολιτική αναδημιουργία.
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα επιτευχθεί, αν προηγουμένως δεν εκριζωθεί από τα σπλάχνα της κοινωνίας η ψυχόλεθρος εκείνη νοοτροπία που εδράζεται στην εξαγορά των συνειδήσεων και στην πελατοποίηση των πολιτών – στάση ζωής την οποία εγκολπώθηκαν οι πολιτικοί σχηματισμοί από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν. Φοβάμαι ότι η πολιτική και κοινωνική σήψη που χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας είναι απότοκοι της ηθικής καθίζησης ημών των πολιτών. Το γεγονός μάλιστα ότι η μία κοινωνική ομάδα στρέφεται εναντίον της άλλης και όλες μαζί εναντίον όσων αρνούνται πεισματικά να προσχωρήσουν κάπου, δεν προοιωνίζουν ευχάριστες καταστάσεις για το μέλλον.
Οφείλουμε οι Έλληνες να παραμερίσουμε τις – επίπλαστες στην πραγματικότητα – κομματικές μας διαφορές και να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της δυστήνου πατρίδας μας. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Οφείλουμε, επίσης, να εργαστούμε σκληρά στην χώρα μας για την χώρα μας. Ο τόπος αυτός όπου μας έλαχε να ζήσουμε διαθέτει, χωρίς υπερβολή, τα πάντα. Ας σταματήσουμε να είμαστε «των ετοίμων αναλυτές» και ας οικοδομήσουμε με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης τον δικό μας παράδεισο, χωρίς να τα περιμένουμε όλα από το δύσκαμπτο και ανήθικο κράτος.

Και κάτι ακόμη: Η Ελλάδα, αντί να σκύβει υπάκουα το κεφάλι στις υποδείξεις των Ευρωπαίων εταίρων της, χρειάζεται να πρωτοπορεί στην πνευματική αφύπνιση των λαών της «Γηραιάς Ηπείρου». Πρέπει να ανάψει εκ νέου ο ελληνικός πνευματικός φάρος. Και να επαναπροσανατολίσει το μεθυσμένο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: