Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ – ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ – ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΝΟΥΝΕΧΗΣ – ΣΕΜΝΟΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ – ΕΥΘΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έχω αναρτήσει στο BLOG μου και ένα άλλο επαινετικό κείμενο. Σήμερα, με αφορμή την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το κλείσιμο της ΕΡΤ, δράττομαι και πάλιν της ευκαιρίας να τονίσω ότι ο Ιερώνυμος είναι πατριώτης και αγαπά την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος. Είναι ένας Ιεράρχης που έχει «φωτισθεί» πνευματικά, καλλιεργημένος και ανοιχτόμυαλος, διαθέτει νου και φρόνηση και χρησιμοποιεί σωστά τις διανοητικές, πνευματικές και ιερατικές του ικανότητες. Είναι μετριόφρων και τον χαρακτηρίζει η απουσία υπερβολής και προβολής. Διαπνέεται από φιλανθρωπία και επιτελεί αξιόλογο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Είναι πρόσωπο που συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας και υπερασπίζεται τον αδύναμο πολίτη και την ελευθερία του λόγου. Είναι άνθρωπος ευθύς και φέρεται με ειλικρίνεια χωρίς να αποκρύπτει τις προθέσεις του και έχει συναίσθηση της ευθύνης των λόγων και των πράξεών του.
Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι ένα κείμενο σημαντικό, αξιοκρατικό, προσωπικό, ιδιαίτερα σοβαρό και μνημείο ανθρωπιάς και δημοκρατικότητας.
Γι’ αυτούς τους λόγους, το παραθέτω αυτούσιο, προκειμένου και οι αναγνώστες μου να το μελετήσουν.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εξέφρασε απόψε την έντονη αντίδρασή του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Είναι αδιανόητο» τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος, «σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο    του» .
«Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός Οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανάτωση του», πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: