Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ - ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Γενικό και έντονο το αίτημα των Ελλήνων να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη άμεσα και παραδειγματικά οι υπεύθυνοι  που οδήγησαν την Ελλάδα σ’ αυτό το κατάντημα. Η Ελλάδα έφτασε στην σημερινή οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ηθική κ.λ.π. κρίση επειδή για πολλά χρόνια κυβερνήθηκε από ένα σύστημα εξουσίας το οποίο λειτουργούσε χωρίς κανόνες και βασιζόταν σε μιαν ιδιότυπη ομερτά, τον λεγόμενο «νόμο της σιωπής». Πολιτικοί, κρατικοί λειτουργοί, τράπεζες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, μέσα ενημέρωσης κ.ά. συμμετείχαν σε ένα πάρτι το οποίο οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, στη γενική κατάρρευση, στον αφανισμό της Ελλάδος και των Ελλήνων από προσώπου γης. Θα ήταν επιλήψιμο, ανήθικο και απαράδεκτο να μην «πληρώσει» αυτό το σύστημα για τις αμαρτίες του. Δεν είναι δυνατόν να επωμισθούν το φορτίο της κρίσης οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που έκαναν τη δουλειά τους νόμιμα, ακολουθώντας κανόνες και βασικές αρχές. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα βγει από την κρίση αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έκαναν την παραβατικότητα και την παρανομία κανόνα.
Τα ενθαρρυντικά και ευχάριστα γεγονότα είναι πως το έτος 2013 αξιολογείται άκρως σημαντικό για τη Δικαιοσύνη, γιατί ένα μεγάλο μέρος των εισαγγελέων και δικαστών, που μέχρι τώρα βρίσκονταν σε μια κατάσταση μακαριότητας λόγω εσωτερικών και εξωτερικών αιτίων, υπό την χαρισματική και εχέφρονα νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, του προέδρου κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδη και της Εισαγγελέως κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη  αφυπνίστηκαν, βγήκαν από την κατάσταση της αδράνειας, βρήκαν το δρόμο τους και ανέπτυξαν μία πρωτόγνωρη και πρωτοφανή δραστηριότητα, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και που δεν έχει αντίστοιχο προηγουμένως. Τολμούν και παίρνουν αποφάσεις που οδηγούν στην εξυγίανση του συστήματος. Θλιβερή εξαίρεση, βεβαίως, οι εποπτικές αρχές του ποδοσφαίρου, όπως αποδείχτηκε. Άλλος δρόμος, άλλωστε, δεν υπάρχει γιατί η συνέχιση των συνηθειών της διαπλοκής και της συγκάλυψης θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή προς όφελος σκοτεινών και άνομων συμφερόντων και μόνο.  

Έπειτα από συνετή σκέψη και στάθμιση των δεδομένων, που απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια, νομική παιδεία, δεξιότητες και μόχθο, ψυχική και ηθική δύναμη που θα οδηγήσουν στην τιμωρία εκείνους που διέπραξαν αξιόποινες πράξεις, ώστε να οδηγηθεί κάποτε η Ελλάδα στην καλή κατάσταση. Σίγουρα η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί κανονικά και εύρυθμα σε πολλούς τομείς, χωλαίνει, υστερεί και καθυστερεί στη διεκπεραίωση των ποινικών και πολιτικών αποφάσεων, καθώς και άλλων μείζονος σπουδαιότητας και βαρύτητας θεμάτων. Ευελπιστώ όμως πως σταδιακά με επιδέξιους νομικούς χειρισμούς και σωφροσύνη, θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια – αντιξοότητες και οι δικαστές και εισαγγελείς θα ανταποκριθούν με επιτυχία στα καθήκοντά τους και θα φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και των προσδοκιών των αδύναμων Ελλήνων πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: