Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Στα άνανδρα και κατάπτυστα ανθρωπάκια της ανωνυμίας που δοκίμασαν να πλήξουν το κύρος μου, και η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, δίνω και σήμερα απάντηση με τη δημοσίευση του δευτέρου μέρους της μίνι βιογραφίας μου, η οποία όχι μόνο τα αποστομώνει, αλλά και λειτουργεί καταλυτικά σε βάρος τους.

ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ

Για τον ορισμένο και μικρό αριθμό ανωνύμων, ανάνδρων, καταπτύστων και κατακαθιών της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των εκδοτών – λαμόγια – τριών τοπικών εφημερίδων που καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία και έχουν την πρόθεση να μειώσουν την αξιοπρέπεια και το τεράστιο κύρος μου στον χώρο της δημοσιογραφίας και του πνεύματος, παραθέτω σήμερα το δεύτερο μέρος της ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΗΣ) Βιογραφίας μου, προκειμένου να τους αποστομώσω και να εξουδετερώσω τα έωλα, ανυπόστατα, κακόψυχα και κακεντρεχή επιχειρήματά τους. Τα κείμενα που φέρω σήμερα στη δημοσιότητα, είναι κείμενα δύο ευπατρίδων, δηλαδή προσώπων που έχουν Πατριωτική, Εθνική και Αριστοκρατική καταγωγή, γνωστών ανά το Πανελλήνιο για την Εθνικοπατριωτική, πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητά τους στο Blog μου panoskrikis.blogspot.gr.  

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ – ΑΙΝΕΙΑΝ
ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ

O ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ – ΑΙΝΕΙΑΝ γνωστός ανά την Ελλάδα λόγω της έντονης δραστηριότητάς του σε πολλά πεδία δράσης    – όπως στρατιωτικά, πνευματικά, κοινωνικά και άλλα – είναι γόνος μιας ιστορικής και πατριωτικής οικογένειας με ρίζες από την Επανάσταση του 1821 με προσφορά στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό, μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, ένας υπέροχος πατριώτης και άνθρωπος έγραψε για τον ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ τα εξής:

                     ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΑΖΑΡΑΚΗ
ενός πολυσύνθετου και ταλαντούχου ατόμου, με ποικίλες δραστηριότητες.
 «Το ενδιαφέρον για την Μακεδονία και η αγάπη μου για την Καστοριά με έκαναν να δεχθώ να προσθέσω λίγα λόγια με την ευκαιρία του νέου βιβλίου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» του Πάνου Κρίκη, μιας ενδιαφέρουσας και πολυδιάστατης προσωπικότητας, που αγαπά την πατρίδα του και αγωνίζεται γι’ αυτήν, που τιμά ό,τι συνδέεται με την ιστορία, την παράδοση και τη γλώσσα και που αναφέρεται στα αληθινά ιστορικά στοιχεία της Μακεδονίας.
Συγχαίρω τον αγαπητό κ. Πάνο Κρίκη για το σημαντικό έργο του».



                                                       ΜΙΝΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ – ΑΙΝΕΙΑΝ

Φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός τον Μάρτιο του 1947. Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις κατά του Δημοκρατικού Στρατού στον Γράμμο και στο Βίτσι ως Διοικητής Λόχου Καταδρομών. Έχει τιμηθεί με επτά (7) χρυσά Αριστεία Ανδρείας, 4 Πολεμικούς Σταυρούς και πολλά Μετάλλια εξαιρέτων πράξεων. Το 1962 διορίστηκε Νομάρχης Καστοριάς και παρέμεινε στη θέση αυτή ως τον Απρίλιο του 1967, οπότε και παραιτήθηκε. Σήμερα είναι ισόβιο μέλος της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και Γενικός Γραμματέας του Ιστορικού Εθνικού Μουσείου Αθηνών.
Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινειάν, έλαβε μέρος ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στον Μακεδονικό Αγώνα και ως Αντιστράτηγος μέχρι την περίοδο του 1935 διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα στρατιωτικά και πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Πλέον τούτων, νυμφεύτηκε την θυγατέρα του Στέφανου Δραγούμη (καταγωγή από το Βογατσικό), ενός λαμπρού πολιτικού που στην περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949, διετέλεσε Υπουργός Στρατιωτικών και Εξωτερικών, στις Κυβερνήσεις Κων/νου Τσαλδάρη και Θεμ. Σοφούλη.

                              Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΚΩΝ.  ΠΗΧΙΩΝ
ΕΓΡΑΨΕ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΑΝΟ  ΚΡΙΚΗ

Ο ευπατρίδης Καστοριανός, Ταξίαρχος ε.α. του Υγειονομικού και διανοούμενος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών, γόνος Πατριωτικής και επώνυμης οικογένειας, καλής και με κύρος, με μεγάλη προσφορά στην Ελλάδα, δωρητής μεταξύ άλλων και του Αρχοντικού του, το οποίο σήμερα στεγάζει το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», προλογίζων το βιβλίο του Πάνου Κρίκη, «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ 2009, ΣΕΛΙΔΕΣ 41-48, έγραψε για τον κορυφαίο, μοναδικό, αξεπέραστο και μαχητικό συμπολίτη του ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ, μεταξύ πολλών επαινετικών και άλλων, και τα παρακάτω:
«Μεταξύ εκείνων των Ελλήνων που πάντοτε έγραφαν, αγωνιζόμενοι για τα εθνικά μας δίκαια είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού, Πάνος Κρίκης.
Δημοσιογραφεί, επί σειρά ετών σε εφημερίδες της Καστοριάς και των Αθηνών, προβάλει πάντοτε τις ελληνικές θέσεις και αντικρούει την προπαγάνδα των βορείων γειτόνων μας.
Επιστέγασμα της δημοσιογραφικής του δραστηριότητας και της εθνικής του δράσεως είναι και το ανά χείρας βιβλίο, «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».
Στο βιβλίο αυτό και κυρίως στο πρώτο μέρος αυτού, αντικρούει τους ανιστόρητους ισχυρισμούς των «Σκοπιανών» και με αναντίρρητα επιχειρήματα και ιστορικές και λοιπές αναφορές, αποδεικνύει περίτρανα την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στη συνέχεια του βιβλίου αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, περιγράφει τους αγώνες των συμπατριωτών του Καστοριανών, σε όλη την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνος και σκιαγραφεί τόσο τους Καστοριανούς όσο και τους πατριώτες, από την Νότιο Ελλάδα και την Κρήτη, που ανέβηκαν στη Μακεδονία να αγωνιστούν για την διατήρηση της Ελληνικότητάς της.
Το μέρος αυτό του βιβλίου του, αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, και μια συνοπτική σύγχρονη ιστορία της περιοχής της Καστοριάς, μπορεί κάλλιστα, διαμορφούμενο καταλλήλως, να αποτελέσει σχολικό εγχειρίδιο της διδασκαλίας της Ιστορίας της περιοχής, όπως προβλέπει και σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου.
Η μελέτη του βιβλίου αυτού από όλους μας, Καστοριανούς και μη, θα εμπλουτίσει τις γνώμες μας και θα μας διαφωτίσει για πολλά, που αφορούν το Μακεδονικό ζήτημα, με το οποίο με τον ένα ή άλλο τρόπο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Δεν έχω άλλο τι να προσθέσω παρά μόνο συγχαρητήρια για το έργο του και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπητό μου Πάνο Κρίκη».




Δεν υπάρχουν σχόλια: