Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΑΝΩΝΥΜΑ – ΑΝΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Για έναν συγκεκριμένο και μικρό αριθμό ανωνύμων, ανάνδρων, καταπτύστων και κατακαθιών του έντυπου τοπικού Τύπου και της κοινωνίας, που καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία και έχουν την πρόθεση να μειώσουν την αξιοπρέπεια και το τεράστιο κύρος μου στον χώρο της δημοσιογραφίας και του πνεύματος, παραθέτω από σήμερα στο Blog μου panoskrikis.blogspot.gr μία μεγάλη σειρά εγκωμιαστικών κειμένων για το πρόσωπο, το πολυσχιδές και πολυσύνθετο πνευματικό μου έργο, κορυφαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής, του πνεύματος και Στρατηγών όλης της χώρας. Με λίγα λόγια, τι είπαν και τι έγραψαν επίσημα και προβεβλημένα πρόσωπα του πνεύματος, της πολιτικής και των Ενόπλων της χώρας Δυνάμεων, όπως ο αείμνηστος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Απόστολος Γκάτσος, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Ευάγγελος Μαχαίρας και δεκάδες άλλα γνωστά και επίσημα πρόσωπα. 
Για σήμερα, παραθέτω μόνον έναν μικρό αριθμό προσωπικοτήτων προς γνώσιν όλων των κατοίκων του Νομού μας και ιδία των ανάνδρων, κακεντρεχών και μικρανθρώπων, που καλύπτονται από την ανωνυμία.
  

ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ

Δεκάδες είναι οι προσωπικότητες της Ελλάδας και της Ομογένειας, από την Κεντροδεξιά έως και την Κομμουνιστική Αριστερά  που έγραψαν άριστα επαινετικά, εγκωμιαστικά και εξυμνητικά λόγια, κρίσεις, κριτικές και σχόλια για τον συμπολίτη μας ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ, ως άτομο και ξεχωριστή οντότητα, για το πολυσύνθετο, πλούσιο          Εθνικο-πατριωτικό και πνευματικό του έργο, για την ιδιαίτερη ευεργετική του συνεισφορά στο Έθνος, την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, την Καστοριά.
Τα εκατοντάδες άρθρα του ΠΑΝΟΥ ΚΡΙΚΗ, οι δεκάδες μονογραφίες του, τα βιβλία του κλπ, με θέματα ιδιαίτερου Εθνικού, Πατριωτικού, ορθόδοξης χριστιανικής πίστης – Ορθοδοξίας –, ηθοπλαστικού, κοινωνικού, πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου, αλλά και επιθετικά κατά της φαύλης και διεφθαρμένης εξουσίας και των ανθρώπων που την έκαναν πράξη, είναι γεμάτα, όπως προσφυώς έγραψε ο Απόστολος Γκάτσος πρώην καθηγητής του Γυμνασίου Καστοριάς και του Κολλεγίου Αθηνών και στέλεχος του ΕΑΜ Καστοριάς (1941-1944), «είναι ένας μοναδικός και πολύτιμος θησαυρός γνώσεων και εμπειριών, απαραίτητος για την θεωρητική και πρακτική θωράκιση των ανθρώπων που ασχολούνται με την ιστορία, την δημοσιογραφία, τον πολιτισμό και ιδιαίτερα των ανθρώπων της πολιτικής και κοινωνικής δράσης».
                      
                                                                         ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
------------------------------------------------------------------------------------------ 
  
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΠΑΝΟΣ  ΚΡΙΚΗΣ 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χαιρετισμός στο νέο βιβλίο του κ. Πάνου Κρίκη
Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω το νέο βιβλίο του αγαπητού μου    κ. Πάνου Κρίκη, το οποίο αναφέρεται σε γνωστές και άγνωστες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας.
Η ενασχόλησή του με τα εθνικά μας θέματα και μάλιστα με αυτά που άπτονται της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, του προσθέτουν ακόμη περισσότερο δυναμισμό.
Εύχομαι και προσεύχομαι να του χαρίζει ο Άγιος Θεός υγεία και δύναμη, ώστε να μας προσφέρει και πολλά άλλα ακόμη έργα.

                                                    Μετά θερμοτάτων ευχών

                                                               Υπογραφή
                                                      Ο Καστορίας Σεραφείμ

------------------------------------------------------------------------------------------- 
  
Αθήνα 10/5/1995
ΑΝΤΩΝΗΣ  ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»

ΠΑΝΟΣ   ΚΡΙΚΗΣ

Ο Πάνος Κρίκης με τους αγώνες, την πολιτική του σκέψη και το εν γένει πνευματικό του έργο, αναδεικνύεται σε μία από τις πιο μαχητικές, εντιμότερες και συνεπέστερες ιδεολογικά φωνές στον τόπο μας. Από τους πλέον ανιδιοτελείς και σεμνούς θιασώτες της ΕΑΜικής Αριστεράς – ΕΛΔ – (Τσιριμώκος, Σβώλος κλπ), υπέστη σωρεία διώξεων και δοκιμασιών χωρίς την παραμικρή επένδυση και ηθική ή υλική ωφέλεια. Με ανάλογο ήθος υπηρέτησε την Δικηγορία και την μη στρατευμένη πολιτικά δημοσιογραφία, αναγάγοντάς την σε λαμπρό λειτούργημα. Αποτελεί κοινή, θα έλεγα πεποίθηση ότι ο Πάνος Κρίκης με τον τρόπο που λειτούργησε και λειτουργεί ειδικά τα τελευταία χρόνια ως αρθρογράφος, ιστορικός και συγγραφέας αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα, τις αδέσμευτες ιδεολογικά προοδευτικές δυνάμεις και την σκεπτόμενη Ελληνική διανόηση.
                     
                                   ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
                                  ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
                                  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»
                                                        
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
Αθήνα 5/10/2002
ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ – ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΑΝΟΣ   ΚΡΙΚΗΣ

Ο Πάνος Κρίκης μια σημαντική προσωπικότητα της Καστοριάς κι’ ένας από τους πιο αξιοπρόσεκτους ανθρώπους της εποχής του, ένα παιδί της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, γαλουχημένος και ανδρωμένος με Πατριωτικές, Εθνικές, Πνευματικές, Ηθικές και άλλες Αρχές και Αξίες, ένα άτομο μαχητικό, θαρραλέο, πιονέρος, που άνοιξε νέους δρόμους στη δημοσιογραφία και στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Ελλάδας, άτομο μοναδικό, ασύγκριτο με σπάνια πολιτική και πνευματική καλλιέργεια, με της αρετές, της η ηθική τελειότητα, η εντιμότητα και η ανιδιοτέλεια, έθεσε την ζωή του στην υπηρεσία της Ελλάδας, του Ελληνισμού, της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, της γνήσιας και ανόθευτης Δημοκρατίας, της Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας των Ελλήνων, των πτωχών και ταπεινών Ελλήνων. Είναι ένα άτομο που αξίζει να τον αγαπούν και να τον θαυμάζουν.

ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ - ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια: