Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η αναγνώριση ή αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου, είναι κατά κανόνα η αρνητική πλευρά και ιδιότητα, γιατί σχετίζεται με το πρόσωπο που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα και στον τόπο του και όμως χαίρει «γενικής εκτίμησης και αποδοχής», γιατί το πρόσωπο αυτό το έχουν δημιουργήσει τα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και τα κατεστημένα παντοειδή συμφέροντα της κομματοκρατίας, φαυλότητας και διαπλοκής. Έτσι, το δημιούργημα αυτό θεωρείται το πλέον κατάλληλο για οποιοδήποτε αξίωμα της δημόσιας ζωής.
Και το σημαντικότερο. Οι υποψήφιοι είτε Βολευταί, Περιφερειάρχαι και Δήμαρχοι το πρόσωπο αυτό το περιμένουν με ανοικτές αγκάλες για να του προσφέρουν θέση στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους και μετά την εκλογή του τον αξιοζήλευτο και έμμισθο τίτλο του Αντιπεριφερειάρχη, των θεματικών αντιπερειφερειαρχών, των Αντιδημάρχων και των  Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων κλπ, κλπ.
Συνεργοί στην τραγική αυτή ιστορία είναι όπως προείπα, τα διαπλεκόμενα, φαύλα και διεφθαρμένα τοπικά κατεστημένα πάσης μορφής και κομματικής προέλευσης και οι «νόες» των Μέσων Ενημέρωσης, που χειραγωγούνται αρνητικά από το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο κάθε τόπου και από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι, προβάλλουν συστηματικά και ανερυθρίαστα από την οθόνη της τηλεόρασης και των ραδιοφωνικών σταθμών, όλους τους παρίες, τους ευτελείς και τους τυχάρπαστους του πολιτικού και κοινωνικού μας περιγύρου.
Πρόκειται για μια συνεχή και ανελέητη πλύση εγκεφάλου που ασκείται στο ραδιοτηλεοπτικό κοινό προκειμένου τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των κομμάτων της εξουσίας, αρρήκτως συνδεδεμένα με τα λαμόγια της ανεύθυνης δημοσιογραφίας, να το χειραγωγήσουν και τελικά να το κατευθύνουν προς τους σκοπούς που επιδιώκουν, πολιτικούς, οικονομικούς και άλλους.
Το σκεπτικό της άθλιας αυτής επιχείρησης είναι η κατασκευή «προσωπικοτήτων» σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις της πολιτικής,  επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητος. Έτσι, γινόμαστε νυχθημερόν μάρτυρες εμφανίσεως από Ραδιοφώνου και Τηλεοράσεως των αυτών πάντοτε προσώπων, μετ’ αμοιβής ή και άνευ, ως να μην υπάρχουν άλλοι ικανότεροι, εντιμότεροι ή ευπρεπέστεροι άνθρωποι με ανιδιοτελή προσφορά στην Ελλάδα και στα κοινά, για να αποτελέσουν υπόδειγμα για προβολή στο ελληνικό κοινό!
Αλλά όχι, ο στόχος είναι ένας. Και αμετάθετος. Να επιβάλλουν δια της λεγομένης «αναγνωρισιμότητος» τα πρόσωπα που επιθυμούν, οι «καναλάρχες» και οι συνεργαζόμενοι μαζί τους οικονομικοί παράγοντες καθώς και οι παράγοντες των μεγάλων κομμάτων. Απώτερη επιδίωξη η επιλογή ανδρεικέλων, δυστυχώς, για τον δημόσιο βίο. Άρα από εδώ και στο εξής να μην περιμένει κανείς ανασυγκρότηση, εξυγίανση και ανάπλαση της πολιτικής ζωής.
Η σημερινή εικόνα των διεργασιών για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές ίσως είναι ενδεικτική και από τις χειρότερες, καθώς οι κομματικές ηγεσίες καταρτίζουν τους συνδυασμούς με μοναδικό κριτήριο τον βαθμό της προβολής των υποψηφίων στα τηλεοπτικά κανάλια. Τελικώς χάνεται το κύρος και η σοβαρότητα της πολιτικής ζωής. Με την ποιότητα του βίου των υποψηφίων ουδείς ασχολείται. Έτσι, «μπουζουκτσήδες», άσσοι των γηπέδων, τραγουδιστές και τραγουδίστριες της «πεντάρας», διαπρέπουν ως υποψήφιοι Περιφερειών, Δήμων ή κοινοτήτων και – γιατί όχι – της Βουλής των Ελλήνων. Είναι η πλήρης καταρράκωση κάθε έννοιας ηθικής τάξεως. Αποτελεί δε και ένα είδος πολιτικού αμοραλισμού, ομοίου προς τον οποίον δεν γνώρισε ποτέ άλλοτε η Ελλάδα.
Αξίζει πάντως μια έρευνα για το ποιός επέβαλε αυτό το «προϊόν», που ακούει στο όνομα «αναγνωρισιμότης» και στο οποίο πλέον πειθαρχούν οι πάντες. Το βέβαιον είναι ότι μ’ αυτό ως προσόν κατακτάται κάθε επίζηλο αξίωμα. Και οι ασήμαντοι υπερισχύουν των σημαντικών. Οι άχρηστοι των ικανών και οι απρεπείς των ευπρεπών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: