Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η ΗΘΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Η μεγαλύτερη ζημιά την οποία επιφέρουν στον τόπο τα διάφορα σκάνδαλα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι ότι απαξιώνεται η πολιτική. Και απαξιώνεται πρωτίστως ηθικά. Οι πολίτες διαπιστώνουν ότι οι πολιτικοί, πάντα με τις φωτεινές εξαιρέσεις, είναι στο σύνολό τους αναξιόπιστοι και κατά πρώτον και κύριον λόγον οι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος, και τον ατέλειωτο γολγοθά του Ελληνικού λαού. Δεν ενεργούν με βάση τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υποτίθεται ότι πρεσβεύουν και υπηρετούν, αλλά με ό,τι τους επιβάλλει η Τρόϊκα και το κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον. Στον βωμό αυτών θυσιάζουν κάθε ηθική και πολιτική αξία.
Η ηθική απαξίωση της πολιτικής είναι πολύ μεγάλη. Τα πράγματα έχουν φθάσει στο μη παρέκει. Ίσως οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι να μην συνειδητοποιούν την ζημιά που επιφέρουν στον τόπο με την συμπεριφορά τους. Αλλά είναι τεράστια. Οι πολίτες θεωρούν – και εύλογα – ότι «όλοι ίδιοι είναι» και ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία κοινωνία. Να χάσει την εμπιστοσύνη της προς τους ταγούς της και έτσι να χάσει τελικά και την ελπίδα της.

Δυστυχώς, απευθύνομαι εις ώτα μη ακουόντων, δηλαδή σε πρόσωπα που δεν έχουν διάθεση να λάβουν υπ’ όψη τους τις εθνικές πολιτικά και κοινωνικά σωστές υποδείξεις μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: