Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΚΟΜΜΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΟΜΜΑ

Κόμμα είναι ο πολιτικός οργανισμός που εκφράζει, προασπίζει και προωθεί τα συμφέροντα και τις πολιτικές απόψεις ορισμένου κοινωνικού συνόλου, τάξης ή ομάδος και έχει ως στόχο την κατάκτηση της εξουσίας. Δεξιό κόμμα, κεντροδεξιό, Αριστερό, Κομμουνιστικό, Φιλελεύθερο, κόμμα αρχών. Μέλος και στέλεχος κόμματος, Πρόεδρος, Κεντρική Επιτροπή, Γενικός Γραμματέας, Πολιτικό γραφείο του κόμματος. Στα κόμματα στεγάζονται οι πάντες. Γι’ αυτό θα ήταν αφελής η σκέψη ότι τα κόμματα είναι αθροίσματα επιγείων αγγέλων. Κλείνουν στους κόλπους τους στρατιές καιροσκόπων, αριβιστών και καπήλων της δημοκρατικής ιδεολογίας. Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες έχει εμπεδωθεί στον Ελληνικό λαό, στον πολύ κόσμο, ότι τα κόμματα της εξουσίας δηλαδή ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι μία κυψέλη, όπου κάποιες ομάδες ανθρώπων εργάζονται ομαδικά και εντατικά για τον εαυτούλη τους, για τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό και η απαξία για τα κόμματα αυτά από την κοινότητα των πολιτών, τους περισσότερους πολιτικούς των δύο κομμάτων εξουσίας, ο λαός τους θεωρεί τυχοδιώκτες, φιλοτομαριστές, αχάριστους, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, επαγγελματίες της Νομής της Εξουσίας με το αζημίωτο, τον εύκολο και γρήγορο πλουτισμό, τη Δόξα, την πολιτική, κοινωνική και οικονομική καταξίωση, το SEX, τα γνωστά προνόμια και την ασυλία. Η Βουλευτική Ασυλία καθιστά πολλούς Βουλευτές, προκλητικούς, αμετροεπείς, θρασείς.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Είναι τα άτομα που διαφυλάσσουν την παράδοση και αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη και δισταγμό κάθε νεωτερισμό. Συντηρητικές απόψεις, συντηρητική νοοτροπία.
Επίσης είναι τα άτομα που ενεργούν με περίσκεψη και με μέτρο, που αποφεύγουν την υπερβολή, τις ριψοκίνδυνες ενέργειες. Ο χαρακτηρισμός των συντηρητικών ανθρώπων από μερικούς λαθρεμπόρους των ιδανικών της αριστεράς ιδεολογίας είναι άδικοι και άσχετοι με τη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ

Είναι τα άτομα που τοποθετούνται στην πλευρά της προόδου, της εξέλιξης, που τείνουν προς την πρόοδο και την επιδιώκουν, για το καλύτερο. Είναι αυτοί που συμβάλλουν θετικά στην ανοδική πορεία της κοινωνίας, ως κατάκτηση ενός υψηλότερου επιπέδου. Προοδευτικές ιδέες, προοδευτικά κόμματα, προοδευτικοί θεσμοί.
Οι ψευτοπροοδευτικοί, τα άτομα δηλαδή με το δήθεν σοσιαλιστικό ήθος και σοσιαλιστικό υπόβαθρο, οι λαθρέμποροι των ιδεών του Μάρξ και Λένιν, οι κατ΄ επάγγελμα δημοκόποι και λαϊκισταί, όσοι για ιδιοτελείς σκοπούς πρόδωσαν αρχές και αξίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια σίγουρη και γρήγορη πολιτική σταδιοδρομία, αποτέλεσαν αρνητικούς παράγοντες προόδου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της κοινωνίας.
Η εκτροπή της Ελληνικής κοινωνίας από την κανονική της πορεία, οι συνήθεις παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα, η ανάρμοστη συμπεριφορά των κοινωνικών ομάδων, η ασύδοτη συμπεριφορά, οι εκδηλώσεις βίας, ο άκρατος συνδικαλισμός και όλα τα φαινόμενα της κοινωνικής αναρχίας οφείλονται στην αρρωστημένη νοοτροπία αυτών των ανθρώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: