Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Η πείρα, δηλαδή η γνώση που αποκτάται στην πράξη, μας διδάσκει ότι η πολιτική μπορεί να ανανεώσει τα πάντα σε μία χώρα, να μεταβάλλει τους θεσμούς και να ανυψώσει τον λαό. Να βγάλει τους πολίτες και την κοινωνία από την μιζέρια, την γκρίνια και την απάθεια. Να τους δώσει σκοπό και να τους οδηγήσει στην πραγμάτωση μεγάλων έργων.  
Από το αδιέξοδο και το χάος στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα πολίτες και κράτος, μπορεί να μας βγάλει μόνο ένας πολιτικός ηγέτης, που θα έχει την πολιτική βούληση, το σθένος και το όραμα. Στην πολιτική χρειάζονται μεγάλα οράματα, ιδέες, εμπνεύσεις, έργα. Βασικά όμως απαιτείται ένα όραμα, που θα κινητοποιήσει τον Ελληνικό λαό και τις δημιουργικές του δυνάμεις. Η έγερση των πολιτών θα γεννήσει νέες ιδέες, καινούριους τρόπους ζωής και συνθήκες εργασίας, ενώ η λαϊκή φαντασία θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το όραμα.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό και μετά οικονομικό-κοινωνικό. Ας βοηθήσουμε στην ανάδειξη άφθαρτων πολιτικών ηγετών νέων και με όραμα, τιμιότητα, ικανότητα και πατριωτισμό. Μόνον έτσι θα βοηθήσουμε στην αποφλοίωση των κομμάτων του δικομματισμού και θα ανορθώσουμε την χώρα σε όλους τους τομείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: