Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ - Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γι’ αυτά τα απίθανα, εγκληματικά και τετελεσμένα γεγονότα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα και δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν από κανέναν έμφρονα και καλόπιστον Έλληνα, για το πώς φτάσαμε στην πλήρη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση και όχι μόνον, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Το ότι η χώρα επτώχευσε για τρίτη φορά στην ιστορία της από το 1821 δεν είναι τυχαίο. Είναι το αποτέλεσμα μιας άφρονος, λαϊκίστικης, δημαγωγικής, εγκληματικής και αλόγιστης δημοσιονομικής πολιτικής από το 1981 και μετά, που άγγιζε τα όρια του παραλογισμού, κυρίως όμως των εγκληματικών και καταστροφικών χειρισμών του Γ. Α. Παπανδρέου κατά την τελευταία διετία της διακυβέρνησης της χώρας μας από τον ίδιο, σεκονταρισμένου από τον δεύτερον τη πολιτειακή τάξη φίλου και συμβουλάτορα Πρόεδρον της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και το κρίσιμο εν προκειμένω ερώτημα είναι αν μπορούσε να αποφευχθεί η πτώχευση μετά τον Οκτώβριο του 2009, όταν ανήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση είναι απλή, κατηγορηματική. Ναι η πτώχευση μπορούσε να αποφευχθεί και μάλιστα εύκολα. Γιατί κατά την τελευταία αυτή κρίσιμη διετία οι ασυνάρτητες ενέργειες της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου έφεραν την Ελλάδα ακόμη πιο κοντά στην κατάρρευση-πτώχευση. Έτσι φθάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα. Πληρώνουμε τις ανόητες, ασυνάρτητες και αλόγιστες πολιτικές αμαρτίες του Γεωργίου Α. Παπανδρέου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου για την τραγική, οικονομική, κοινωνική, πολιτική κλπ. κατάσταση της χώρας είναι τεράστιες, όσο κι αν προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους προκατόχους του. Ναι κι αυτοί, οι προηγούμενοι ευθύνονται, γιατί μας κυβέρνησαν χωρίς πυξίδα, χωρίς υπευθυνότητα, αλλά ο κύριος υπαίτιος ο κύριος υπόλογος της καταστροφής, μοιραίος και καταστροφικός είναι ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο μοιραίος αυτός πολιτικός, του οποίου ο ρόλος υπήρξε καταστρεπτικός για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: