Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ηθική, επαγγελματική και νομική υποχρέωση της Δημοσιογραφίας και του Δημοσιογράφου, που πηγάζει από τη συνείδηση, την κοινωνία και τον ηθικό νόμο, είναι πρωτίστως η αντικειμενικότητα, η αμεροληψία, η προάσπιση της εθνικής, πολιτικής και οικονομικής ανεξαρτησίας και ο καταγγελτικός λόγος για πράξεις, παραλείψεις και γεγονότα της εξουσίας που βλάπτουν την χώρα και το δημόσιο συμφέρον.
Επί πλέον, η έντιμη δημοσιογραφία, αυτή τέλος πάντων που απέμεινε, σ’ αυτόν τον τόπο, πρέπει να απευθύνει εκκλήσεις στους κυβερνώντες, στα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης, να αρθούν υπεράνω των αδυναμιών και των συμφερόντων τους, και να εργασθούν για να ορθοποδήσει η Ελλάδα. Σήμερα, οι καιροί ου μενετοί – δεν περιμένουν –, και  υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας, η σωτηρία της Ελλάδος από τον όλεθρο που βιώνουμε, από την ολοσχερή καταστροφή. Η Ελλάδα απ’ ό,τι απέμεινε. Η πολιτική μας όμως ηγεσία, δεν φαίνεται να εμφορείται από αυτή την αντίληψη και δυστυχώς δεν συνετίζεται παρ’ ότι η χώρα οδηγείται στον όλεθρο και στον αφανισμό.
Γι’ αυτό, πέραν των όσων έχω γράψει κατά καιρούς, όπως Βιβλία, Μονογραφίες, Μελέτες, Δοκίμια, Άρθρα κλπ, και τα οποία έχω δημοσιεύσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και ανήρτησα στο Blog μου panoskrikis.blogspot.gr από τώρα, όσο ζω και μπορώ, πάντοτε θα είμαι ένας ενεργός δημοσιογράφος και πολίτης, πάντα στις επάλξεις του καθήκοντος, της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευπρέπειας. Στόχος μου και πρώτιστον δημοσιογραφικόν καθήκον θα είναι η μαχητική υπεράσπιση των Εθνικών Δικαίων και Συμφερόντων, της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού, της Δημοκρατίας, της Ισοπολιτείας και Ισονομίας, της Ειρήνης, της Εθνικής Ενότητος και Ομοψυχίας, η οποία σήμερα δοκιμάζεται σκληρά, της Ευνομίας, του Δικαίου και της Δικαιοσύνης, του Πολιτισμού, της Αξιοκρατίας και ότι συνάδει με το Δίκαιο, την Αλήθεια, την Αρετή, την Ανιδιοτέλεια, την Μεγαλοσύνη.
Θα είμαι πάντοτε ενάντια στα διεφθαρμένα, αισχρά, φαύλα και αχρεία κατεστημένα συμφέροντα, στον ανορθόδοξο και τυφλό κομματισμό, στην εξουσία, κομματοκρατία και κομματοκυριαρχία, στη μονομέρεια, στην αναξιοκρατία, στην αδικία, στην ατιμία, στις πελατειακές σχέσεις της εξουσίας και των πολιτικών, στις ιδεολογικές ιδεοληψίες, στο στρατευμένο ψεύδος, στην πουλημένη και υποκειμενική δημοσιογραφία, στην υπερβολή, στον εντυπωσιασμό. Έτσι αισθάνομαι τον ιερό και υπέροχο αυτόν αγώνα της δημοσιογραφίας. Επίσης, ως ενεργός δημοσιογράφος, θα ασκώ κατά κανόνα και κατά το δυνατόν μια αυστηρή κριτική, υπεύθυνη, αμερόληπτη κατά του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κατεστημένου και έλεγχο των διαχειριστών της εξουσίας, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη και ευνοϊκή επίλυση των προβλημάτων του τόπου.
Όσο ζω και όσο μπορώ, πάντοτε θα είμαι ένας ενεργός μαχητικός πολίτης και δημοσιογράφος, δεν θα πάρω διαζύγιο από τα Εθνικοπατριωτικά, πολιτικά, πολιτιστικά και άλλα ενδιαφέροντα δρώμενα και γενικά θα είμαι αταλάντευτα προσηλωμένος στα Εθνικά και ιδεολογικο-πολιτικά πιστεύω, στην υπηρεσία της Ελλάδας και του άμοιρου και ανυπεράσπιστου Καστοριανού πολίτη.
Λέγεται ως γεγονός αναμφισβήτητο, ότι είναι ένας θαρραλέος και μαχητικός δημοσιογράφος και έχει αποδειχθεί πασιφανώς και διαχρονικά πως όλοι οι αγώνες μου, Εθνικοί, πατριωτικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί κ.λ.π., έχουν συνέπεια και Αρχές και ποτέ δεν παρεκκλίνω από αυτές, ούτε τις παραμελώ, ούτε τις παραβαίνω.
Επίσης, πολλοί με θεωρούν αιρετικό, πρόσωπο δηλαδή που δεν συμφωνεί και δεν συμμορφώνεται με τις καθιερωμένες και κατεστημένες απόψεις, αρχές και δόγματα. Πράγματι είμαι αιρετικός, ένα άτομο που αποκλίνει από τα κοινώς κατά συνθήκην ψεύδη και παραδεδειγμένα, ένας καινοτόμος επαναστάτης, αντίθετος εκ φύσεως, αιώνιος «ΑΝΤΙ», αιρετικός σε δόγματα και θέσφατα, αλλά και ένας ασυγχώρητα ρομαντικός ιδεολόγος μιας Πλατωνικής Αριστεράς, πάντα όμως ήρεμος, όσο είναι και η συνείδησή μου, η οποία για μένα αποτελεί υπέρτατον αγαθό και καθήκον.
Έστω υπόψιν, ότι το πιο δύσκολο πράγμα απ’ όλα στην ζωή, όταν γράφεις μόνον αλήθειες, όταν κεντρίζεις την εξουσία, όταν αντιμάχεσαι τα κατεστημένα συμφέροντα, όταν προκαλείς ζημιά σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα, ή επενεργείς αρνητικά σε βάρος τους, όταν μάχεσαι αταλάντευτα την διαπλοκή, την διαφθορά, την ηθική, πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και όλη την σαπίλα, όταν αναταράσσεις τα στάσιμα νερά, επόμενο είναι να μην είσαι καθόλου αρεστός στους κρατούντας και όλα τα παράσιτα και τρωκτικά της δημόσιας ζωής.
Για τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους, οι απανταχού της Ελλάδος εξουσιασταί θίγονται από την πάντα αντικειμενική και καλόπιστη κριτική που τους ασκώ. Τελειώνοντας, πληροφορώ τους αναγνώστες μου, ότι όλα τα γραφόμενά μου είναι αποστάγματα κατασταλάγματα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης μελέτης, αλλά και πείρας και ιστορικής μνήμης.   
      


Δεν υπάρχουν σχόλια: