Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ



Μετά την Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας, τον πανηγυρικό της ημέρας τον εξεφώνησε ο κ. Φώτης Αντωνίου, Φιλόλογος, τέως προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καστοριάς.
Ο λόγος του Φώτη Αντωνίου ήταν πλήρης, μεστός πατριωτικής και Εθνικής έξαρσης, μέσα στα πλαίσια της Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας, είχε υψηλό βαθμό πληροφορικότητας, περιείχε πολλά ουσιώδη γεγονότα χωρίς περιττολογίες και πλατειασμούς.
Φίλε Φώτη,
σε αγαπώ, σε τιμώ, σε θαυμάζω και εύχομαι πάντα να είσαι ο φάρος της Καστοριάς που θα καθοδηγεί τους Καστοριανούς στον ιστορικό του προορισμό.
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Για όσους δεν γνωρίζουν τον κ. Αντωνίου, παραθέτω ένα μικρό κείμενό μου που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο και σχετίζεται με την πολυδιάστατη προσωπικότητά του.   
ΦΩΤΗΣ  Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Μια φυσιογνωμία χαρισματική.
Εκπαιδευτικός που δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, οι πράξεις, η συμπεριφορά, οι ικανότητες, το ποιόν, η ευπρέπεια, η ευπροσηγορία και άλλα ψυχικά και πνευματικά χαρίσματα, τον κατέταξαν στη χορεία των δασκάλων που ξεχωρίζουν για τις θετικές τους ιδιότητες και το αξεπέραστο διδακτικό τους έργο. Σε ανύποπτο χρόνο έγραψα γι’ αυτόν τον τοπικό γίγαντα του πνεύματος, για το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την Καστοριά και για το σύνολο των δραστηριοτήτων του σε πολλά πεδία δράσης. «Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ.
Είναι μια έντονη προσωπικότητα που ξεχωρίζει για την πνευματική, κοινωνική και πολιτική – με την ευρύτερη έννοια – θέση που κατέχει στο Νομό Καστοριάς. Με άριστες σπουδές (απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων) έχει εντυπωσιάσει τους προϊσταμένους του και τα μέλη της Καστοριανής κοινωνίας. Πέρα από την καθηγητική δεξιότητα διαθέτει και ευρύτερη παιδεία γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας τον όρισε Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καστοριάς από το 1997.
Είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα εκπαιδευτικού παιδαγωγού με επίγνωση της αποστολής του. Αξιέπαινος! Εκπαιδευτικός παιδαγωγός με ειδικά προσόντα και αφοσίωση στο καθήκον, στην Ελλάδα, στην Καστοριά και τους Καστοριανούς. Στοργή στα παιδιά και πάνω απ’ όλα το πιστεύω του στο ήθος, την πειθαρχία, την εργατικότητα, τη μάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: