Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ – ΑΙΣΧΟΣ – ΑΙΔΩΣ



«Χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη,
χωρίς αιδώ, μεγάλα κι υψηλά
τριγύρω μου έκτισαν τείχη»
                         Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ

Η καταψήφιση της πρότασης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για Εξεταστική Επιτροπή καταψηφίστηκε χωρίς συναίσθηση ευθύνης, ντροπής, άδικα και προκλητικά.
Προχθές, στα «Δελτία Ειδήσεων» κυριαρχούσε η «είδηση» ότι απορρίφθηκε, στη Βουλή, η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το Μνημόνιο. Αν κατάλαβα καλά, η ιδέα της σύστασης αυτής της Επιτροπής βασίζεται στην παραδοχή – σαν δεδομένο – ότι το Μνημόνιο (και τα παρεπόμενα) είναι μια πράξη εγκληματική, πιθανότατα κακουργηματική, που έβλαψε – και βλάπτει – την χώρα. Κατά συνέπεια πρέπει να αναζητηθούν οι υπαίτιοι (ένοχοι, εκ προοιμίου), να δικασθούν – ίσως με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» – και να υποστούν την αρμόζουσα τιμωρία, μετά από μια «δίκαιη δίκη».
Η παραδοχή αυτής της αρχής, δηλαδή ότι: όποιοι είναι υπεύθυνοι πράξεων ή παραλείψεων που αποδεικνύονται επιζήμιες για το κοινό συμφέρον πρέπει να λογοδοτήσουν – εφ’ όσον ταυτοποιηθούν – και να τιμωρηθούν, είναι ενδιαφέρουσα και θα έπρεπε να έχει την πάνδημο – και ενθουσιώδη – υποστήριξη του λαού, και ιδίως των δημαγωγών που παριστάνουν ότι εκφράζουν το «δημόσιο αίσθημα».
Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δυστυχώς για το πολιτικό μας σύστημα καταψηφίστηκε με 167 όχι και 119 υπέρ. Υπέρ της πρότασης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Κ.Κ.Ε., η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος κ. Ν. Νικολόπουλος. Κατά της πρότασης ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κ. Σκανδαλίδης, Άντζελα Γκερέκου, Μ. Μπόλαρης, Γ. Κουτσούκος, Μιχ. Κασσής και ο διαγραφείς από την Ν.Δ. κ. Θ. Σολδάτος, όπως και ο ανεξαρτητοποιηθείς κ. Μ. Ανδρουλάκης. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές.
Η καταψήφιση της πρότασης από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τους διαγραφέντες Βουλευτές αποτελεί ένα όνειδος και ένα αίσχος τόσο για το πολιτικό μας σύστημα, όσο και για τους Βουλευτές που το καταψήφισαν. Ήταν μια αισχρή πράξη, ηθικά, νομικά, πολιτικά και κοινωνικά απαράδεκτη. Πράξη καταισχύνης και εξευτελισμού για όσους την καταψήφισαν.
Αιδώς στους 167 Βουλευτές που καταψήφισαν την πρόταση και ιδία στους κ.κ. Κουβέλη, Ρουπακιώτη και τους άλλους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της ΔΗΜ.ΑΡ., παλαιούς μου συναγωνιστές στους δημοκρατικούς αγώνες, στους αγώνες του 1 1 4, τους αγώνες για πολιτική ηθική κλπ.
  «Χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη, , μεγάλα κι υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη» (Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: