Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ, ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ



Στις μέρες μας οι ηθοποιοί έπαψαν να είναι οι διαμορφωτές των ηθών, όπως η κυριολεξία της λέξης μαρτυρεί και οι καναλάρχες αντί «τριάκοντα αργυρίων» μετατρέπουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε «Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης». Εδώ και αρκετό καιρό η ελληνική τηλεόραση έπαψε πλέον να μεταδίδει ελληνικά σήριαλ. Τέτοια μόνο σε καμιά επανάληψη μπορεί να δει κανείς. Την θέση τους έχουν πάρει ή μερικές τρίτης διαλογής λατινοαμερικανικές σαπουνόπερες ή τουρκικές ανατολίτικες ιστορίες αγάπης και αγρίων εθίμων.
Είναι ταινίες και σήριαλ, που κάθε βράδυ καθηλώνουν χιλιάδες – ιδίως γυναίκες – στις οθόνες των τηλεοράσεων. Ταινίες και σήριαλ με αρνητικά για τον τηλεθεατή αποτελέσματα, παρακμιακά και καταστροφικά για την Ελλάδα. Σήριαλ τουρκολαγνείας, αφελληνισμού συνειδήσεων, εξηλιθίωσης για να οδηγηθεί η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία στον εξανδραποδισμό. Άλλη μια φορά: ΑΙΣΧΟΣ.
Πριν από χρόνια ο Τούρκος πρωθυπουργός Τουργκούτ Οζάλ είχε πει: «Δεν θα χρειαστεί πόλεμος για να κατακτήσουμε την Ελλάδα, θα πέσει μόνη της σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά μας». Πράγματι τριάντα – σαράντα χρόνια αργότερα η Ελλάδα έχει κατακτηθεί στην κυριολεξία από τις τουρκικές σαπουνόπερες. Ό,τι ώρα να ανοίξει κανείς την τηλεόραση θα δει και θα ακούσει ή ποιά μέτρα κλείδωσαν και ποιά όχι για τη νέα σύμβαση με την Τρόικα ή κάποια επεισόδια από τον «Μοιραίο Έρωτα», τη «Σιλά» και την «Άσι», σε σημείο που να διερωτάται αν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος ή κάπου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας ή Ντιαρμπασίρ.
Φτάσαμε σε σημείο να παίζουμε ακόμη και τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή», δηλαδή τον σουλτάνο που θεωρείται από τους Τούρκους, ως ο σημαντικότερος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πρόκειται για τον Σουλτάνο, ο οποίος τον πρώτο κιόλας χρόνο της εξουσίας του κατέστειλε την επανάσταση στη Συρία, κατέλαβε το Βελιγράδι, τη Ρόδο, τη Λέρο, την Κω, την Κάλυμνο, τη Βουδαπέστη και πολιόρκησε τη Βιέννη. Αυτόν λοιπόν τον «λαμπρό» Σουλτάνο τον θαυμάζουμε και τον υμνούμε καθημερινά από την ελληνική τηλεόραση.
Και το πλέον σπουδαίο είναι, ότι τη στιγμή που εμείς απολαμβάνουμε τους έρωτες και τα έθιμα της φυλής του Μποράν και της Σιλά ή του Χαρούν και της Εντά, στην τουρκική τηλεόραση κάνουν θραύση πολλές ανθελληνικές σειρές.
Είμαι ένας αρθρογράφος με πείσμα, σαν τον Κάτωνα τον πρεσβύτερο, επίμονος υπερασπιστής του Δικαίου και της Δημοκρατίας και πολλών άλλων Αρχών και Αξιών, και ως τέτοιος θα επαναλαμβάνω επίμονα και εξακολουθητικά το σωσίβιο για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό πρόσταγμα: Το σημερινό πολιτικό σύστημα, αυτό που εκτρωματικά διαμόρφωσε η «μεταπολίτευση», πρέπει να καταστραφεί. Να εξαλειφθούν οι συνταγματικές και θεσμικές του προϋποθέσεις. Χωρίς την παραμικρή επιείκεια για τα σημερινά κωμικά, αλλά άκρως τοξικά απομεινάρια του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: