Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967


Πέρασαν 46 χρόνια από τότε που μια ομάδα επίορκων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το ψεύδος και την απάτη για να καταλάβουν την εξουσία, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας, διαχειρίστηκαν χωρίς ευθύνη και συνέπεια το δημόσιο χρήμα, δημιούργησαν βασανιστές και κέντρα βασανισμών, αδιαφόρησαν για την αμυντική θωράκιση και ικανότητα της χώρας, και το πιο κάκιστο, ατιμωτικό και αντεθνικό, δημιούργησαν την Κυπριακή τραγωδία, την διχοτόμηση της Κύπρου και ότι όλα αυτά συνεπάγονται.
Σε τοπικό επίπεδο, κανένας, ναι κανένας, πλην του υποφαινόμενου, ούτε «Δεξιός», ούτε «Αριστερός», ούτε «Σοσιαλιστής», ούτε «Κομμουνιστής», ούτε «Δημοκράτης» και «Προοδευτικός» έκανε έστω και απλή αναφορά του γεγονότος, είτε από αδιαφορία, είτε από έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας, είτε για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας, είτε για το πολιτικό και κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται η γενναιότητα του φρονήματος και η θαρραλέα στάση του πνευματικού και πολιτικού προσώπου κατά την εξιστόρηση σημαντικών γεγονότων. Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλοι οι πιο πάνω, θα γνωστοποιούν θορυβωδώς ότι εμείς οι «Δημοκρατικοί», οι «Προοδευτικοί», οι «Σύντροφοι» και «Συντρόφισσες», οι «Αριστεροί» και οι «Κομμουνιστές» εκτός των άλλων Δημοκρατικών μας αγώνων, ψέξαμε και καυτηριάσαμε και το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967! Αυτή η έλλειψη Δημοκρατικών κομμάτων και προσωπικοτήτων στην περιφέρεια της Καστοριάς, με υποχρέωσε την 2/9/2008 να συντάξω και να δημοσιεύσω στην τοπική εφημερίδα     «ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ», το παρακάτω άρθρο μου, το οποίο αναδημοσιεύω αυτούσιο στο BLOG μου (panoskrikis.blogspot.gr).

του ΠΑΝΟΥ ΚΡΙΚΗ
2/9/2008
Κ Α Σ Τ Ο Ρ Ι Α
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Αναμφισβήτητα η Καστοριά είναι ο μόνος Νομός της Ελλάδος που δεν αναπτύσσονται δημοκρατικές δραστηριότητες μέσα στα θεσμικά πλαίσια για την υποστήριξη των θεσμών και αρχών της Δημοκρατία.
Επίσης, δεν υπάρχουν δημοκρατικές προσωπικότητες, πρόσωπα που ανακατεύονται στα κοινά, δηλαδή πολιτικά πρόσωπα όλων των κομμάτων, ιδία εκείνων που δηλώνουν κατηγορηματικά και επανειλημμένα ότι είναι «αριστερά, προοδευτικά και δημοκρατικά», που διακατέχονται ψυχικά και πνευματικά από τις δημοκρατικές ιδέες ή να έχουν πολιτικές και δημοκρατικές ευαισθησίες προκειμένου να υπερασπισθούν τους τοπικούς θεσμούς, την τοπική κοινωνία, το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, την Εθνική Ενότητα και Ομοψυχία των Καστοριανών, που σήμερα, λόγω του Σκοπιανού, των επεκτατικών τάσεων της Τουρκίας και Αλβανίας είναι απόλυτα αναγκαίες.
Μια τέτοια προσωπικότητα, εκτός του υποφαινομένου, η μοναδική που πέρασε σαν διάττοντας αστέρας που κράτησε λίγο, ήταν ο Δημήτρης Παπουλίδης σαν Δήμαρχος Καστοριάς. Από τότε, ο μόνος που υπερασπίζεται έντονα και έμπρακτα τις πιο πάνω αρχές και αξίες, είναι μόνον ο υποφαινόμενος, όσο και αν αυτό φαίνεται εγωιστικό και προκλητικό.
Αν προκληθώ, θα απαντήσω κατάλληλα. 
Από τότε, αν και πέρασαν πέντε περίπου χρόνια δεν πήρα καμιά απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: