Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΙΣΧΥΡΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΑΜΨΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο νεοϊμπεριαλισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Τραπεζικών συγκροτημάτων, οδήγησαν την Ελλάδα μας στην πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, στην εκχώρηση μέρους της εδαφικής της κυριαρχίας και στο να τελεί υπό την πολιτική και οικονομική ξενική εξάρτηση. Αυτά τα γεγονότα συνετέλεσαν ώστε να αναθερμαίνονται πολιτικά μίση, να ενσπείρονται φανατισμοί, να εξάπτονται τα πολιτικά και κοινωνικά πάθη και να οδηγείται η χώρα μας σε μία νέα και άλλου είδους έντονη αντιπαράθεση αντιτιθεμένων ομάδων ή και εμφύλια σύγκρουση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Γι’ αυτά και για άλλους πολλούς και ποικίλους λόγους, η πατρίδα μας χρειάζεται μία άλλη Αριστερά χωρίς ιδεολογικές προκατασκευές και δόγματα, χωρίς σταθερές και αμετακίνητες προσηλώσεις σε ανεφάρμοστες (ουτοπικές) πολιτικές. Μία Αριστερά που θα προσδιορίσει με καθαρότητα «τι είναι και τι θέλει», σε αυτή τη νέα Ελληνική και Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μία Αριστερά που δεν θα πέφτει στις παγίδες του Κυβερνητικού εκπροσώπου και του Άδωνι Γεωργιάδη. Μία Αριστερά αξιόπιστη, δυναμική χωρίς διγλωσσία και εσωκομματικές αντιπαλότητες, αμφισβητήσεις και διαμάχες.
Μία Αριστερά ικανή και ισχυρή για την ανάσχεση των δυνάμεων της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Πρέπει όμως αυτή η Αριστερά να είναι δημοκρατική, χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς διαλείψεις στη δημοκρατικότητά της. Έτσι που να επενεργεί και στη Δεξιά για την απομόνωση της φασίζουσας προέκτασής της. Η Αριστερά αυτή πρέπει να αποτιμά σωστά το παρελθόν και να προσβλέπει, με πίστη και με πραγματισμό, στο μέλλον. Η συντήρηση μύθων και η αναμόχλευση τραυματικών καταστάσεων δεν ωφελούν, βλάπτουν.

Μία τέτοια Αριστερά εμπνέει πίστη στον Έλληνα ψηφοφόρο και προσδοκία για την Σωτηρία της χώρας. Σήμερα, η ευκαιρία είναι ιστορική για την ανασύσταση μέσα από τον ΣΥ.Ριζ.Α – ΕΚΜ μιας Νέας Αριστεράς τύπου ΕΑΜ και ΕΔΑ. Η περίπτωση δεν είναι μόνο ιστορική, συγκυριακή ευκαιρία, είναι και  η περίσταση μοναδική, ευνοϊκή και κατάλληλη για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, έναν νέο γοητευτικό, χαρισματικό, με σημαντική μόρφωση και άριστη εγκύκλιο και πολιτική παιδεία, με κύρος και απήχηση σε διεθνές επίπεδο. Ας αδράξει την ευκαιρία και ως πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Συ.Ριζ.Α.) να πορευθεί άξια με δεδομένη την σημερινή πραγματικότητα και τις λίαν δυσμενείς συνθήκες που διανύει η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: