Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ

 «Η δημοκρατία σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του φασισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την 40ετή επέτειο της αποκατάστασής της.
Προσωπικά είπα, διαλάλησα και εξακολουθώ να εξαγγέλλω επίσημα, δημόσια, με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους ότι σε συνθήκες σοβαρές και καταστροφικές για την χώρα, σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, σε μια χωρίς προηγούμενο ηθική σήψη, είναι απαραίτητη, έχει προτεραιότητα η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΟΜΟΨΥΧΙΑ, η ομόνοια και η συνεργασία των κομμάτων και των πολιτών. Οι πολιτικές αντιθέσεις θα μας οδηγήσουν με απόλυτη ακρίβεια, στον γκρεμό πολύ πιο γρήγορα στον αφανισμό.
Παρά ταύτα, υπάρχει ελπίδα και προσδοκία επιθυμητών και ευχάριστων εξελίξεων, υπάρχει η «Σανίδα της Σωτηρίας», η εσχάτη λύση για να γλυτώσει η Ελλάδα και οι Έλληνες από το κακό, αρκεί να το αποφασίσουν οι 300 της Βουλής των Ελλήνων. Η σωτηρία της χώρας, μεταξύ άλλων, επί πλέον των όσων κατά καιρούς έχω γράψει και δημοσιεύσει, προϋποθέτει, καλή πίστη, Εθνική Ενότητα, Ομοψυχία, Ομόνοια, γκρέμισα των κομματικών τειχών, τερματισμό του κάθε λαϊκισμού, δογματισμού και παλαιοκομματικής προσέγγισης, αναζήτηση συναινέσεων και κοινών τόπων και πάνω απ’ όλα φιλοπατρία.

Μόνον έτσι μπορεί να σωθεί η Ελλάδα και ο Ελληνισμός από τον αφανισμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: