Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ

1.     ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ
«Θαρρώ ότι και στον παρόντα καιρό δεν είναι δυνατόν να ασκήσει κανείς εξουσία, χωρίς να έχει μελετήσει εμβριθώς και τον Μακιαβέλλι! Διότι όλα πολιτικώς – παρά πάσαν επίφαση πολιτισμού – στρέφονται γύρω από τις δοξασίες του μεγάλου Φλωρεντινού».

2.     Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
«Λυδία λίθος για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική μας επιβίωση, επί πλέον των όσων έχουν ήδη κατά καιρούς ειπωθεί από μένα, είναι και η κατάλυση του κομματικού κράτους, που έχει κατακλύσει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής».

3.     Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΜΑΖΕΙ

«Ο λαϊκισμός, δηλαδή ο έπαινος και η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού, βρίσκεται στο ανώτατο σημείο ανάπτυξης και έχει κατακλύσει τη χώρα μας και την κυβερνά. Όλοι λαϊκίζουν, και πρωτίστως κυβέρνηση, κόμματα, μεμονωμένοι πολιτικοί, μέσα μαζικής ενημέρωσης, άτομα, δεδομένου ότι όλοι τους χαϊδεύουν και κολακεύουν τους πολίτες ψηφοφόρους, θεατές, αναγνώστες, ακροατές, για να τους προσελκύσουν και να αποκτήσουν την εύνοιά τους για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, που πάντοτε κρύβει διαφανείς σκοπιμότητες. Οι υπάρχουσες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα. Ο λαϊκισμός που υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, ή λέει αυτό που οι πολλοί θέλουν να ακούσουν, ή κατεβάζει το επίπεδο του φορέα του σε εκείνο του δέκτη, έχει διαλύσει κυριολεκτικά το κράτος, δηλαδή την δημόσια διοίκηση, τα κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία, ουσιαστικά για να πετύχει οικονομικά ωφελήματα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: