Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ

Όπως όλοι σας γνωρίζετε, επί πολλές δεκαετίες συντάσσω και δημοσιεύω επίκαιρα άρθρα σε έγκυρες Αθηναϊκές και Καστοριανές εφημερίδες αλλά και περιοδικά, με αντικείμενο εθνικο-πατριωτικό, πολιτικό, κοινωνικό, ηθοπλαστικό, άρθρα γενικής και ειδικής σημασίας.
Πλέον αυτού, ασχολούμαι και με την συγγραφή ιστορικών βιβλίων και μονογραφιών με θέματα Εθνικού – Πατριωτικού ενδιαφέροντος, θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα, την Μακεδονία, την Καστοριά, την Ορθοδοξία, τον πολιτισμό και εν γένει τις αξίες και ιδεώδη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, της Αρχαίας Συμμετοχικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας, της Ορθοδοξίας και ό,τι άλλο αποτελεί σημαντικό μέτρο αξιολόγησης για τους ανθρώπους του πνεύματος και όχι μόνο.
Τα άρθρα και τα βιβλία μου χαρακτηρίστηκαν από πολλούς επώνυμους και αξιόλογους Αθηναίους και Καστοριανούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, της Επιστήμης και κριτικούς βιβλίων, θετικά, αξιόλογα, σημαντικά άρθρα που να τον θωρακίζουν. Παρουσιάζουν μεγάλο, ζωηρό  και έντονο ενδιαφέρον, που επιχειρούν την διάπλαση των χαρακτήρων σύμφωνα με δεδομένα πρότυπα ηθικής και φιλοπατρίας, με αποτέλεσμα να επικεντρώνουν την προσοχή κάθε αναγνώστη, να τον προβληματίζουν και να τον εξοπλίζουν με τις κατάλληλες γνώσεις και πνευματικά μέσα.
Επί πλέον, τα πνευματικά μου πονήματα κατά τις εκπεφρασμένες γνώμες τρίτων προσώπων, θεωρήθηκαν και θεωρούνται ότι αποτελούν και μια αστείρευτη πηγή σοφίας και πλούτου πολύμορφων και πολυδιάστατων γνώσεων. Είναι η πνευματική τροφός που καλλιεργεί το πνεύμα και την ψυχή του αναγνώστη, δεν παρουσιάζουν δυσκολία στην κατανόηση, δεν περιέχουν περιττολογία, και ασάφειες, είναι εύληπτα και εύπεπτα, είναι κατάλληλα για ένα      ευρύ φάσμα ανθρώπων οποιουδήποτε πνευματικού επιπέδου. Χαρακτηριστικά, που εγγυώνται τη χρησιμότητά τους για τους Έλληνες και Ελληνίδες  και ειδικά τους πολίτες των παραμεθορίων περιοχών.


ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: