Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΥΔΕΙ; - ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


Είναι φανερό πια και προκύπτει και από τα δημοσιεύματα του εντύπου Τύπου και τις εκπομπές των ηλεκτρονικών ΜΜΕ ότι η κοινωνία μας νοσεί βαθύτατα και βρίσκεται σε παρακμή. Σήψη ηθική, σήψη κοινωνική και πολιτική, πλήρης κατάρρευση των ηθικών αρχών και αξιών, διαφθορά πολιτική και κοινωνική, χαλάρωση των συνειδήσεων, ένας ηθικός, πολιτικός και κοινωνικός ξεπεσμός. Μια κοινωνία σε παρακμή. Όλα έχουν διαταραχθεί. Η παιδεία ανύπαρκτη, το σύστημα Υγείας σε ποιοτική υποβάθμιση, αύξηση της εγκληματικότητας, οι νεολαίοι έχουν είδωλα και όχι πρότυπα, και οι ψυχικές ασθένειες σε έξαρση.
Και μπροστά σε όλα αυτά οι ποιμένες του λαού και η πνευματική ηγεσία απέχουν. Και στην Καστοριά το φαινόμενο αυτό δίνει στους πολίτες της τροφή για σχόλια. Εύλογα διερωτώνται οι Καστοριανοί πού είναι η λεγόμενη πνευματική ηγεσία του τόπου; Οι πνευματικοί μας ταγοί και αφυπνισταί των συνειδήσεων; Πού είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς, το πρώτο Επιστημονικό Σωματείο του Νομού, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 199 παρ. δ΄, «αποφασίζει περί παντός γενικοτέρου ζητήματος Εθνικού ή Κοινωνικού περιεχομένου» »; Ένα άρθρο που ποτέ οι εκάστοτε πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου εφάρμοσαν, πλην του υποφαινομένου, όταν διετέλεσε πρόεδρος του Δ. Σ. Καστοριάς.
Όλοι και όλα βρίσκονται σε αδράνεια, σε απραξία, σε γενική και απόλυτη αδιαφορία. Οι ποιμένες και η πνευματική ηγεσία της Καστοριάς καθεύδουν εν μέσω των πολιτικών και άλλων σκανδάλων, της παρακμής, της αναξιοκρατίας, της φαυλοκρατίας, του πολιτικού και κοινωνικού αμοραλισμού. Δεν πήραν ποτέ στα χέρια τους την σκυτάλη για να δικαιώσουν τον σχηματικό ρόλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: