Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ «ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που έχουν απολυθεί και θα συνεχίσουν να απολύονται με διάφορα μέτρα, λαμβάνονται με νόμους που ψηφίζει η Βουλή και εκτελεί η Κυβέρνηση.
Όμως εδώ παρουσιάζεται το παράξενο που θυμίζει την λαϊκή ρήση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», αφού οι θέσεις εργασίας μειώνονται δραστικά για τους διοικούμενους, αλλά όχι και για τους διοικούντες, της Βουλής και της Κυβέρνησης.
Πραγματικά οι διοικούντες την εξουσία θα έπρεπε να δώσουν πρώτοι αυτοί το παράδειγμα και να μειώσουν τόσο τις έδρες της Βουλής, όσο και τον αριθμό των Υπουργών, Υφυπουργών, Γραμματέων, Συμβούλων κ.ά. που βρίσκονται στην κορυφή της Διοίκησης, αν όχι για τίποτα άλλο, για να δώσουν το παράδειγμα.

Και η μείωση αυτή του αριθμού των Βουλευτών, υπουργών κλπ μελών της Κυβέρνησης μπορεί να γίνει με απλό νόμο, όπως προκύπτει αντίστοιχα από το άρθρο 51 παρ. 1, και από το άρθρο 81 παρ. 1 του Συντάγματος. Έτσι, με νόμο μπορεί να ορισθεί μικρότερος αριθμός Βουλευτών, μέχρι 200 αλλά και μικρότερο Υπουργικό Συμβούλιο. Όσο δε για τους Γενικούς Γραμματείς και Συμβούλους των Υπουργείων, αρκούν και άλλες πράξεις κανονιστικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: