Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Καθήκον των ανεξαρτήτων, αντικειμενικών, ελεύθερων και μη ελεγχόμενων από κέντρα εξουσίας Μ.Μ.Ε. είναι η έγκυρη, συνεχής, υπεύθυνη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών, η διαφώτιση για τους επερχόμενους εθνικούς εσωτερικούς και άλλους κινδύνους, η καταγγελία πράξεων, γεγονότων και καταστάσεων που υπονομεύουν τον κοινωνικό και οικονομικό βίο των πολιτών του Νομού της Καστοριάς και πράξεων που οδηγούν τον Νομό και τους κατοίκους του σε πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική κλπ, παρακμή, σε μαρασμό, σε απελπισία.
Επίσης, χρέος των τοπικών Μ.Μ.Ε. είναι και η υπεράσπιση της ελευθερίας και εθνικοπατριωτικών ιδεολογικών αξιών και η συμμετοχή στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την ευημερία όλων των πολιτών του Νομού της Καστοριάς και όχι μόνον κάποιων «ανωτέρων» τάξεων. Και το κυριότερο: Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. δεν πρέπει να αποτελούν παράσιτα του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κατεστημένου και των ισχυρών του τόπου.

Η Καστοριά για να ξεπεράσει την πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και άλλη κρίση, χρειάζεται μεταξύ άλλων, πλέον των όσων κατά καιρούς έχω γράψει, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που να διακρίνονται για την ελευθεροφροσύνη, εντιμότητα και ανεξαρτησία τους. Πρέπει να υπερασπίζονται με παρρησία και σθένος τα δίκαια και νόμιμα συμφέροντα όλων των Καστοριανών και να αγωνίζονται για την ευημερία όλων των κατοίκων του Νομού, ενός Νομού με ιστορία, μεγάλη προσφορά και θυσίες σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: