Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ – ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Πριν ένα μέρος του τοπικού πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου, συνεπικουρούμενο από μερικά φερέφωνα και παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε., με θέσει σε ακούσια καραντίνα, σε ένα αρθρίδιό μου, είχα διευκρινίσει στο πολυπληθές αναγνωστικό μου κοινό ότι: α) δεν είμαι ρεπόρτερ και δεν ασχολούμαι με τη συλλογή και παρουσίαση ειδήσεων ή σκανδάλων. Δεν ασχολούμαι με τη συλλογή πληροφοριών, ούτε με την ειδησεογραφία, δεν κάνω ρεπορτάζ, αλλά η ενασχόλησή μου είναι η πολιτική κλπ αρθρογραφία που αφορά θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος. Παρά ταύτα, το αναγνωστικό μου κοινό, με περιέβαλε με απόλυτη εμπιστοσύνη για την εντιμότητα και την εχεμύθεια στην άσκηση του λειτουργήματος, κι έτσι είχα γίνει αποδέκτης μηνυμάτων και πληροφοριών σχετιζομένων με τη διαπλοκή και διαπλεκόμενα πρόσωπα στον Νομό μας! Μετά την ακούσια απουσία μου από τον Τύπο και τα παράθυρα και μόλις το κοινό της Καστοριάς αντελήφθη την παρουσία και επανεμφάνισή μου στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με κατέστησε κοινωνόν υποθέσεων διαπλοκής και σκανδάλων. Από έρευνα που έκανα προσωπικά, διαπίστωσα ότι η τοπική ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ και όχι οι χιλιάδες ιδεολόγοι του ΠΑΣΟΚ, με κάποια πρώην κουκουεδάκια ροκάνιζαν χρηματικά ποσά από πολλές και διάφορες πηγές. Όποια πέτρα κι’ αν σηκώσει κανείς σ’ αυτόν τον τόπο, από κάτω θα βρει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προστατευόμενα πρόσωπα του τοπικού Πατριάρχη, και μερικούς πρώην κομμουνιστάς. Θα βρει νταβατζήδες σε διάφορους χρωματισμούς. Δεν υπερβάλλω και δεν σκανδαλοθηρώ: Απλά σχημάτισα έναν φάκελο σκανδάλων, τον οποίον έχω στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1)            Χάριν της αντικειμενικότητας, απαραίτητης αρετής κάθε δημοσιογράφου, οφείλω να επισημάνω ότι όπως όλα τα κόμματα, έτσι και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν στάζει αγγέλους. Στους κόλπους της κλείνει κι αυτή καιροσκόπους, αριβίστες, φιλοτομαριστές, επαγγελματίες της νομής της εξουσίας, χωρίς ηθικές και πολιτικές αναστολές. Για παράδειγμα θα αναφέρω ένα μεγάλο στέλεχος Καστοριανό στέλεχός της, ο Κ. Σ., σε κάποια χρονική περίοδο διόρισε μόνο στη ΔΕΗ περίπου τριάντα άτομα του άμεσου συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός του, χωρίς να επιδείξει έστω και στοιχειώδες ενδιαφέρον για τη φτωχολογιά.
2)            Εξ άλλου, πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα, δύο «γαλάζια παιδιά», πέτυχαν «νομιμοποίηση», δηλαδή άρση παρανόμων πράξεων.
3)            Το κατεστημένο των Μ.Μ.Ε., αντί να πληροφορήσει τον λαό της Καστοριάς, ποίοι ενέχονται με πράξεις και συμπεριφορές σε γεγονότα που έρχονται σε σύγκρουση με του τους νόμους, την ηθική, την ευπρέπεια και την αιδώ, όλα τα πρόσωπα με την επίμεμπτη συμπεριφορά στα κοινά, μας τα παρουσιάζουν σαν «ευπόληπτα» και «εκλεκτούς προσκεκλημένους»! Η μπόχα που αναδίδουν τα σκάνδαλα, παίρνει διαστάσεις επικίνδυνες για το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα του Νομού Καστοριάς, και απειλεί να συμπαρασύρει και τους έντιμους ηθικούς εκ των ενεργών πολιτών της. Και την κυρία και πρωταρχική ευθύνη την φέρνουν ακέραια τα ενεργούμενα δεκανίκια που παρέχουν την αμέριστη υποστήριξη στο σύστημα της διαπλοκής και των διαπλεκομένων, αποκρύπτοντας από τους πολίτες τον εσμό των διεφθαρμένων προσώπων και τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σκάνδαλα. Κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητος ο γενικός αποπροσανατολισμός του κοινού και η δια του κουτσομπολιού αποσιώπηση των σκανδάλων.
4)            Στο παρασκήνιο της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής αυτού του τόπου οργιάζουν οι νταβατζήδες, οι παρανομίες, οι άνθρωποι του κατεστημένου, Πράσινοι ή Γαλάζιοι, οι συντεχνίες των συμφερόντων που έχουν ειδικό ενδιαφέρον να συνεχισθεί η αχλύς – ομίχλη – που καλύπτει το βασίλειο της διαφθοράς για να ενθυλακώνουν δεκάδες εκατομμυρίων, αυτοί και μόνον αυτοί. Αυτό το Βασίλειο της διαπλοκής, δυστυχώς το καλύπτουν συγκεκριμένα πρόσωπα, παίζοντας το δικό τους παιχνίδι, αφού ως εθνικοί διαφωτισταί συμμετέχουν στην εξουσία και τη διανομή της πίτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: