Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΑΣ

               Ένα οξύμωρο αλλά αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι λόγω της άκρατης σπατάλης, ρεμούλας και κλεψιάς που επικρατεί πανελλαδικώς, υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων. Το ζητούμενο όμως είναι η κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρος τα ψευτοδιλήμματα και τα ψευτοπροβλήματα, να δει την πραγματικότητα κατάματα, να πάψει να ωραιοποιεί και να υπεκφεύγει, να πει την αλήθεια στον κόσμο, να ασχοληθεί σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα, ώστε η θεωρία της πάταξης της σπατάλης και της διαφθοράς να περάσει επί τέλους και στην πράξη! Και ταυτόχρονα, να λάβει μέτρα ενίσχυσης της παραγωγής πλούτου και όχι των στείρων προνομίων, που καλύπτονται με υπερδανεισμό, δηλαδή σε βάρος των επερχόμενων γενεών.
Πρέπει ο πολίτης να καταλάβει ότι όσο το πολιτικο-οικονομικό μας σύστημα παραμένει άθλιο, ακόμα και τα πιο αξιόλογα πρόσωπα ευνουχίζονται αδρανοποιούνται, εξουδετερώνονται και διαφθείρονται. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να βρεθούν γενναίοι και ακέραιοι άνθρωποι κάθε ιδεολογικού χώρου, που να είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να αλλάξουν σταδιακά, σταθερά και αποτελεσματικά, το σύστημα που μας καταβαραθρώνει και μας οδήγησε στην πολιτική, οικονομική και ηθική παρακμή.
Μην περιμένετε λοιπόν, χαΐρι, όσο υπάρχει αυτή η εμφανέστατη έλλειψη ηγεσίας, όσο το στοιχειώδες πλαίσιο αρχών και αξιών ποδοπατείται από πολλά τρωκτικά των κυβερνώντων κομμάτων, τόσο προκλητικά, όσο λείπει η υπευθυνότητα και η δέσμευση να αλλάξουμε τα πράγματα.

Η Ελλάδα, και ειδικά η Καστοριά έχει άμεση ανάγκη από ριζικές αλλαγές, από νέους τρόπους ζωής, σκέψης και δράσης, από νέα πρόσωπα καινοτόμα, άφθαρτα, έντιμα, εργατικά. Έτσι θα χτυπηθεί ο παραγοντισμός, η αθλιότητα και η διαφθορά, πολιτική και κοινωνική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: