Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ - Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μια νέα έρευνα κατέδειξε ότι στην Ελλάδα οι νέοι καπνίζουν και πίνουν αλκοολούχα ποτά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον στην Ευρώπη. Η κατάσταση είναι πασίγνωστη και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες έρευνες για να πιστοποιηθεί.
Στην Καστοριά, το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και είναι αναγκαία η λήψη δραστικών προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία της Καστοριανής νεολαίας, των νέων και νεανίδων. Τα μπαρ, παντού γεμάτα με νέα παιδιά κάτω των 18 ετών, με το τσιγάρο και το σφηνάκι στο χέρι.

Καιρός είναι η Αστυνομία και η Εισαγγελική αρχή να παρέμβουν για να μη πάρει το φαινόμενο επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οφείλουν οι αρμόδιοι να ελέγχουν συστηματικά την είσοδο ανηλίκων σε κέντρα που προσφέρουν αλκοολούχα ποτά. Με μια απαράδεκτη χαλαρότητα ως προς την τήρηση των νόμων, μοιραίως εθίζονται τα νέα παιδιά στο κάπνισμα και το αλκοόλ. Η νέα έρευνα δεν έδειξε τίποτε περισσότερο από αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Απομένει να το συνειδητοποιήσει η πολιτεία και η κοινωνία που εθελοτυφλούν αλλά και τα αρμόδια όργανα, τα κατ’ εξοχήν υπεύθυνα για την τήρηση των Νόμων, ώστε το καταστροφικό αυτό για την Καστοριανή νεολαία φαινόμενο, να μην λάβει διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: