Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ

Το σύστημα αυτό, αδυνατεί πλέον να διαχειρισθεί τις κρίσεις, όχι μόνον τις οικονομικές, αλλά και τις πολιτικές, τις κοινωνικές, τις εθνικές, τις κρίσεις αρχών και αξιών. Από καιρό κάποιοι μιλούν για το τέλος της εποχής της Μεταπολίτευσης. Και πράγματι. Το σύστημα που οικοδομήθηκε και διατηρήθηκε τα τελευταία 35 χρόνια στην χώρα μας δεν έχει πλέον μέλλον, γιατί ήταν φαύλο, κομματοκρατικό, πελατειακό, διεφθαρμένο, αναξιόπιστο, αναποτελεσματικό, ανάλγητο, καταπιεστικό, γραφειοκρατικό, αντιπαραγωγικό, αντιοικονομικό.
Ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε πλέον να διαχειρισθεί τα προβλήματα και την κρίση που το ίδιο δημιούργησε. Όχι μόνο τα οικονομικά και τα δημοσιονομικά, αλλά και τα κοινωνικά. Το πολιτικό μας σύστημα δεν δείχνει ικανό να μπορεί να συγκρατήσει μία κοινωνία που κοχλάζει, που είναι έτοιμη να εκραγεί βέβαια. Και πάντως αδυνατεί να της παράσχει λύσεις και διέξοδο.

Τι χρειάζεται; Βασικά, επανίδρυση, πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πνευματική, ηθική κ.λ.π. αναγέννηση από την γενική παρακμή και αποτελμάτωση στην οποία περιέπεσε, χρειάζεται και ένα νέο Σύνταγμα προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, το οποίο μεταξύ των άλλων να περιέχει καταλυτικές διαρθρωτικές διατάξεις ανατρέποντας πάγιες, επαχθείς και νοσηρές καταστάσεις και προκαλώντας συγκρούσεις με τα αδηφάγα κατεστημένα συμφέροντα, ιδίως τα πολιτικά, οικονομικά συνδικαλιστικά και άλλα, τον ακραίο και μη υγιή συνδικαλισμό. Ένα Σύνταγμα που θα περιορίζει ακόμη και τον αριθμό των βουλευτών στους 150, θα περιορίζει το κράτος και θα καταργεί την ισοβιότητα των δικαστών και την μονιμότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, εξασφαλίζοντας όμως τα ηθικά και υλικά κεκτημένα δικαιώματα με Δικλείδες Ασφαλείας. Ευελπιστώ, πως ο Συ.Ριζ.Α. ένα νέο κόμμα εξουσίας, Αριστερό και Προοδευτικό θα οδηγήσει την Ελλάδα σε νέα πεπρωμένα που ιστορικά έχει η Ελληνική φυλή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: