Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ - Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

Με αφορμή την δημοσιοποίηση του 17ου πολυσέλιδου βιβλίου του Πάνου Κρίκη, «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος» κλπ, δεκάδες είναι οι προσωπικότητες της χώρας, της πολιτικής, κοινωνικής, των γραμμάτων και της τέχνης, ακόμη και ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων, που με τα κείμενά τους, επαινούν με θέρμη και ενθουσιασμό τον Πάνο Κρίκη και το πνευματικό του έργο. Όλα θα δημοσιοποιηθούν στους αναγνώστες του Πάνου Κρίκη προσεχώς, με την ανάρτηση της βιογραφίας του. Σήμερα, παρατίθενται μερικά εγκωμιαστικά κείμενα γνωστών προσωπικοτήτων της χώρας, που σχετίζονται με το ιστορικό του και μόνον έργο του Πάνου Κρίκη.
Γράφουν:
Το έργο του κορυφαίου Έλληνα ιστορικού Πάνου Κρίκη βασίζεται σε πολύ πλούσια ξένη και ελληνική βιβλιογραφία και αυθεντικές ιστορικές πηγές. Επώνυμοι ιστορικοί της χώρας το χαρακτηρίζουν μεγάλη και χρήσιμη εργασία διεθνών προδιαγραφών.
Το έργο του Πάνου Κρίκη είναι βαρυσήμαντο, πολυσυλλεκτικό, πολυσύνθετο και χρήσιμο.
Νίκος Αδριανός
·                 
Ο Πάνος Κρίκης έγινε πολύ γνωστός στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, ως αρθρογράφος, ιστορικός και συγγραφέας, όταν το εν γένει πνευματικό του έργο κατέστη ευρύτερα γνωστό δια των Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα σε μια σειρά άρθρων, μονογραφιών και βιβλίων, που το καθένα τους, χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πολυσήμαντο, πρωτοποριακό και πρωτόγνωρο γεγονός.
Νίκος Παππάς
·                 
Κορυφαίος και δυνατός ο ιστορικός Πάνος Κρίκης αναλύει τα ιστορικά φαινόμενα και γεγονότα με εύστοχες παρατηρήσεις, κρίσεις και αντικειμενικότητα. Πρόκειται για ένα πλούσιο ιστορικό έργο μεγάλων αξιώσεων, σταθμό στην ελληνική ιστοριογραφία.
Είναι άξιος τιμής, θαυμασμού και ενός μεγάλου ΕΥΓΕ.
Κώστας Μελάς


         *Για την απόδοση του κειμένου
            Ρίζος Αποστόλου
           Παλαίμαχος Δημοσιογράφος της Αριστεράς













Δεν υπάρχουν σχόλια: