Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΚΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Μπρός στη γενική εξάπλωση της διαφθοράς και της διαπλοκής σε όλους τους τομείς της κρατικής και ιδιωτικής δραστηριότητος, η λύση για τον περιορισμό της σε σημαντικό βαθμό, νομίζω ότι είναι απλή, εύκολη και άμεση.
Γι’ αυτό προτείνω στη νέα κυβέρνηση να μπουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα πόθεν έσχες από το 1974 μέχρι τώρα, όλων των πολιτικών, των Δικαστών, των δημοσιογράφων, των τελωνειακών, των εφοριακών, των αστυνομικών, των υπαλλήλων της πολεοδομίας και άλλων κλάδων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Με εύκολη και δυνατή την πρόσβαση του κάθε πολίτη στο Internet, επιτυγχάνεται η πλήρης διαφάνεια και το πιο σημαντικό είναι η σύγκριση ενός «πόθεν έσχες» με το επόμενο, και έτσι μπορεί να διαπιστώσει κανείς, με μια ματιά, τι άλλαξε στα περιουσιακά στοιχεία από έτος σε έτος και αν αυτό δικαιολογείται από τα εισοδήματά του.
Με την αλλαγή που προτείνω, ο έλεγχος θα γίνεται ουσιαστικά από τους πολίτες, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για λόγους χίλιους δύο, από περιέργεια μέχρι προσωπικές διαφορές, και έτσι πλέον θα λειτουργεί ο σκοπός της καθιέρωσης του «πόθεν έσχες». Άλλωστε ο υπόχρεος προς υποβολή θα γνωρίζει πλέον ότι αυτό που θα δηλώσει, κάποιοι θα το ερευνήσουν, κάποιοι με τους οποίους π.χ. έχει διαφορές.
Ιδού λοιπόν, αν θέλει το κράτος, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί μας, να κτυπήσουν την διαφθορά, ας ψηφίσουν αύριο κιόλας τροπολογία και αυτόματα πολλά θα αλλάξουν…
                                                      ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ

Αρθρογράφος, Ιστορικός, Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: