Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ

Χρέος των πνευματικών ανθρώπων, μεταξύ πολλών άλλων, είναι να υπερασπίζονται και την ιστορική αλήθεια, να αποκαλύπτουν στους λαούς της υφηλίου την απατηλή ωραιοποίηση των διεφθαρμένων της εξουσίας προσώπων, να καταγγέλλουν όλες τις διαστρεβλώσεις και ψευδολογίες της ιστορίας που αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα. Ειδικά, οι Έλληνες διανοούμενοι – αν σήμερα υπάρχουν – οφείλουν να γκρεμίσουν τα επιχρυσωμένα «είδωλα», μοναρχών, δικτατόρων, «δημοκρατικών» πολιτικών αρχηγών και ηγετών που υμνολογούνται και εξευγενίζονται, ενώ πρέπει να συγκεντρώνουν την απέχθεια, την οργή και την καταφρόνηση των λαών.
Σήμερα, οι ιστορικοί, ιδίως οι Έλληνες Βερέμης και Σία, ασχολούνται στα έργα τους με την κακοήθη διαφήμιση της εξουσίας και των πολιτικών αρχηγών που κυβέρνησαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα και στο χάος, ωραιοποιώντας τους και αποφεύγοντας να αναφέρουν τις αρνητικές και καταστροφικές για την χώρα πτυχές.
Επομένως, τα ιστορικά αυτά έργα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για το κοινό. Πρόκειται για «εγκληματική ιστορία». Το χρέος του ιστορικού είναι η απομυθοποίηση, η εξαφάνιση των αχρείων του παρελθόντος και των προκαταλήψεων που προκαλεί η σκόπιμη ψευδολογία και η αποσιώπηση των κακουργιών παραγόντων της εξουσίας.

Για τους πιο πάνω λόγους, κορυφαίοι, αντικειμενικοί και αμερόληπτοι ιστορικοί, όπως ο Νίκος Ψυρούκης, ο Τάσος Βουρνάς, ο Κυριάκος Σιμόπουλος και ο Πάνος Κρίκης είναι απορριπτέοι και κομμένοι από τα Μ.Μ.Ε. και την δημοσιότητα, γιατί με ακριβή τρόπο, χωρίς την πραγματική απόκλιση από την πραγματικότητα και τα πραγματικά, γράφουν ανεπανάληπτη ιστορία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: