Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΥΡΙΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΝ
                             ΑΘΗΝΑΣ
Καστοριά 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ, ΕΝΤΙΜΟΥΣ, ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ, ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ


ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
Εν πρώτοις, σας αναφέρω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή, περιφανή και καθαρή εκλογική σας νίκη, και εύχομαι πως θα κυβερνήσετε και θα διοικήσετε την Ελλάδα ως Αρχηγός της Εκτελεστικής εξουσίας σύννομα, δίκαια, αντικειμενικά, ορθολογικά, αξιοκρατικά και χωρίς λάθη, προτάσσοντας πάντοτε το Εθνικό και κοινωνικό συμφέρον και όχι το κομματικό – προσωπικό.
Γι’ αυτό σας αποστέλλω την παρούσα ανοιχτή επιστολή μου, προκειμένου να σας καταστήσω γνωστά, τα εξής:
Οι συνετοί και μυαλωμένοι Έλληνες, σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, «επί ξηρού ακμής», απαιτούν ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ, ΕΝΤΙΜΟΥΣ, ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ, ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ. Τούτο συνάγεται και από τις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα προ καιρού σε Γερμανία και Αγγλία.
Ένα από τα συμπεράσματα από την εκλογική αναμέτρηση της Γερμανίας, ήταν ότι η ατολμία και οι υπαναχωρήσεις δεν βοηθούν κανένα πολιτικό ηγέτη. Η κυρία Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι αρχικά εμφανίστηκε ασυμβίβαστη ως προς τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να προωθήσει τις τελευταίες μέρες των εκλογών, άρχισε να ρίχνει αρκετό νερό στο κρασί της, κι’ αυτό το πλήρωσε με τη μεγάλη πτώση του ποσοστού της από το αναμενόμενο. Η Μάργκαρετ Θάτσερ πέρασε στην ιστορία της βρεταννικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, με τον χαρακτηρισμό «Σιδηρά Κυρία». Όταν κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία της δημιουργήθηκαν σοβαρές αντιδράσεις στο ίδιο της το κόμμα, εξ αιτίας του μεγάλου πολιτικού κόστους που προκαλούσαν οι αποφάσεις της, έδειξε απαράμιλλο θάρρος, εντυπωσιακή πυγμή και αποφασιστικότητα.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν ασυμβίβαστη και γι’ αυτό κατόρθωσε να κυβερνήση επί 11 συναπτά χρόνια και να αλλάξει εκ θεμελίων την όψη της χώρας της και να περάσει από την παρακμή σε μιά θεαματική ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς, κάτι που δεν μπορούσαν να επιτύχουν οι «Εργατικές κυβερνήσεις», οι οποίες ήταν δέσμιες υπερβολικών εμμονών σε ιδεολογικά δόγματα και στις Συντεχνίες και τους Συνδικαλιστές.
Αλλά, και ο Καγκελάριος Σρέντερ, ανεξαρτήτως της ιδεολογίας που πρέσβευε, επέδειξε πρωτοφανή τόλμη και συγκρούστηκε με κατεστημένα.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του συμβιβασμού και της προσμέτρησης του πολιτικού κόστους από την εφαρμογή των επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων για το καλό, την πρόοδο και την ευημερία μιάς χώρας. Η πολιτική είναι το όραμα της προόδου και της αυτόνομης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης μιάς χώρας και του λαού της, αλλά και ένα σύνολο δραστηριοτήτων και πρακτικών που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται χωρίς παλινωδίες, αναιρέσεις προηγουμένων αποφάσεων, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Η Ελληνική, η Ρωμαϊκή και η παγκόσμια Ιστορία μας διδάσκουν ότι τα κράτη και οι λαοί προόδευσαν, αναπτύχθηκαν, εξελίχθηκαν θετικά και προς το καλύτερο όταν εκυβερνώντο από ηγέτες τολμηρούς και ασυμβίβαστους και ποτέ δεν μεγαλούργησαν οσάκις εκυβερνώντο από ηγέτες άτολμους, αναποφάσιστους και παλινωδούντες.
Αφετηρία των μεταρρυθμίσεων ας αποτελέσει πρωτίστως, η άμεση, χωρίς καθυστέρηση και αναβολή, ρήξη και σύγκρουση με το κακό, φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό και κοινωνικό παρελθόν,  με τα ποικιλώνυμα κατεστημένα συμφέροντα που ασκούν την παρα-εξουσία, η ρήξη με τα Μ.Μ.Ε. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που παραπληροφορούν την Κοινή Γνώμη και προκαλούν έντονο φόβο και οδηγούν τον λαό σε κατάσταση εκτός λογικής και ελέγχου, τον ακραίο, μη υγιή  και άκριτο Συνδικαλισμό, με τις κομματικές οργανώσεις, με την κομματοκρατία και κομματοκυριαρχία, με τις διάφορες ομάδες πίεσης που στοχεύουν στην κατάκτηση της εξουσίας, με τα ποικιλώνυμα κατεστημένα συμφέροντα, όπως π.χ. τα Εκκλησιαστικά, τα Πανεπιστημιακά, τα Στρατιωτικά, τα Δημοσιογραφικά, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα Συνδικαλιστικά και όλα τα συμφέροντα που έχουν πολιτική, οικονομική, κοινωνική και άλλη ισχύ και ασκούν έλεγχο στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας, υποστηρίζοντας με σθένος και κυνισμό, το παραδοσιακά αποδεκτό σάπιο και φαύλο κράτος και με όλες τις μορφές του λαϊκισμού.
                                      Με τιμή
                                        Πάνος Κρίκης
                                            Αρθρογράφος – Ιστορικός – Συγγραφέας
                                            Με πλούσιο πνευματικό έργο και Αριστερός
                                      χωρίς εισαγωγικά, Ιδεοληψίες και Αγκυλώσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: