Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ) ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ - ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, αδυνατεί πλέον να διαχειρισθεί τις κρίσεις, όχι μόνον τις οικονομικές, αλλά και τις πολιτικές, τις κοινωνικές, τις Εθνικές, τις κρίσεις Αρχών και Αξιών. Από καιρό κάποιοι μιλούν για το τέλος της εποχής της Μεταπολίτευσης. Και πράγματι. Το σύστημα που οικοδομήθηκε και διατηρήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια στην χώρα μας δεν έχει πλέον μέλλον, γιατί είναι φαύλο, Κομματοκρατικό, Κομματοκυριαρχικό, Αυταρχικό, Πελατειακό, Διεφθαρμένο, Αναξιόπιστο, Αναποτελεσματικό, Ανάλγητο, Καταπιεστικό, Γραφειοκρατικό, Αντιπαραγωγικό, Αντιοικονομικό.
Από καιρό είναι φανερό ότι δεν μπορεί πλέον να διαχειρισθεί τα προβλήματα και τις κρίσεις που το ίδιο δημιούργησε. Όχι μόνο τις οικονομικές και τις δημοσιονομικές, αλλά και τις κοινωνικές. Το πολιτικό και κοινωνικό αυτό σύστημα δεν έδειξε ικανό να μπορεί να συγκρατήσει μία κοινωνία που κοχλάζει, που είναι έτοιμη να εκραγεί η βία. Και πάντως αδυνατεί να της παράσχει λύσεις και διεξόδους.
Τι χρειάζεται; Βασικά, επανίδρυση, πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πνευματική, ηθική κ.λ.π. αναγέννηση από την γενική παρακμή και αποτελμάτωση στην οποία περιέπεσε, χρειάζεται και ένα νέο Σύνταγμα προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, το οποίο μεταξύ των άλλων να περιέχει καταλυτικές διαρθρωτικές διατάξεις ανατρέποντας πάγιες, επαχθείς και νοσηρές καταστάσεις και προκαλώντας συγκρούσεις με τα αδηφάγα κατεστημένα συμφέροντα, ιδίως τα πολιτικά, οικονομικά συνδικαλιστικά και άλλα, τον ακραίο και μη υγιή συνδικαλισμό. Ένα Σύνταγμα που θα περιορίζει ακόμη και τον αριθμό των βουλευτών στους 150, θα περιορίζει το    υπέρ-κράτος και θα καταργεί την ισοβιότητα των δικαστών και την μονιμότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, εξασφαλίζοντας όμως τα ηθικά και υλικά κεκτημένα δικαιώματα με Δικλείδες Ασφαλείας.

Ένα τέτοιο Σύνταγμα για να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, χρειάζεται βουλευτές με ψυχική δύναμη, σθένος, τόλμη, πολιτικό και κοινωνικό ήθος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: