Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

2/9/2008 ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΟΜΜΕΧ


Είναι ο πρώτος εξάδελφος του Υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γεωργίου Σουφλιά και προφανώς τον διορισμό του τον οφείλει στη συγγενική σχέση με τον Υπουργό. Με γεια του και χαρά του.
Η αναφορά στο ονοματεπώνυμό του σχετίζεται και με τον ΕΟΜΜΕΧ γενικά, αλλά και με την Καστοριά, γιατί σαν διευθύνων σύμβουλος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας. Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι οι ΔΕΚΟ είναι ένα χρόνιο απόστημα με τεράστια ελλείμματα και σκάνδαλα και με έναν εσμό κομματικών συνδικαλιστικών τρωκτικών. Από το 2000, πρόθεση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η ιδιωτικοποίηση όλων των ζημιογόνων θυγατρικών εταιρειών του ΕΟΜΜΕΧ, πολιτική την οποίαν επαγγέλθηκε και η Ν. Δ. γιατί είναι αντίθετη στον κρατισμό. Παρά ταύτα, παρά τα όσα διακηρύσσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Σουφλιάς, με τη σύμφωνη γνώμη προφανώς και την κάλυψή τους – για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους –, αντί της ιδιωτικοποίησης των ζημιογόνων και προβληματικών επιχειρήσεων, τις κρατικοποίησε, τις έθεσε δηλαδή στην ιδιοκτησία του Κράτους, που σημαίνει μονιμότητα εργασίας, πολλά προνόμια, συνδικαλισμό, αργομισθίες, υπεράριθμο προσωπικό κλπ. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Σουφλιάς και οι συν αυτώ υποσκάπτουν το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκαλούν ηθική και πολιτική φθορά και επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με οικονομικά βάρη αδικαιολόγητα.
Πλέον αυτών, ο κ. Σουφλιάς βαρύνεται με όλα τα αλλόκοτα και κωμικοτραγικά που συνέβησαν στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας. Ενώ εξ αρχής γνώριζε πως δύο από τα πρόσωπα που διόρισε στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας δεν είχαν καλή φήμη και η γνώμη του κόσμου της Καστοριάς δεν ήταν θετική γι’ αυτά, παρά ταύτα τα διόρισε στο Δ. Σ. της εταιρείας. Και μετά από μικρό χρονικό διάστημα δεν άλλαξε απλά τη διοίκηση του ΚΕΓ, αλλά την καθαίρεσε! Την εξεδίωξε από τα αξιώματά της! Και προέβη στο διορισμό νέων προσώπων με μέτρο αξιολόγησης βασικά την κομματική ταυτότητα. Έτσι, και πάλι στα κριτήρια επιλογής πρυτάνευσε η πολιτική σκοπιμότητα, επικράτησε το φαινόμενο της πολιτικής ισορροπίας, των πελατειακών σχέσεων και της δημιουργίας ομαδοποιήσεων και κέντρων εξουσίας και όχι αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός οργανισμού δημόσιου συμφέροντος και κατ’ επέκταση της Γουνοποιΐας γενικά, χωρίς η επιλογή αυτή να αποκλείει την ικανότητα των νέων μελών του Δ. Σ. του ΚΕΓ, και τη διάθεσή τους για προσφορά.
Και όλα αυτά,  με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Και αν αυτά τα αφύσικα, αλλόκοτα και κωμικοτραγικά που προκαλούν ταυτόχρονα γέλιο και θλίψη δεν είναι φράξια υψηλόβαθμων στελεχών της Ν. Δ. που φθείρουν την πολιτική της, το πρόγραμμά της και την πορεία της, τότε τι είναι;
Για τους πιο πάνω λόγους τίθεται θέμα άμεσης αντικατάστασης του κ. Σουφλιά – Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΜΜΕΧ και όσων συνέπραξαν στην αλυσίδα των γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: