Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένας επιτυχημένος τεχνοκράτης, ένας αξιόλογος και διαπρεπής Έλληνας, με πολλές διακρίσεις και περγαμηνές, που έδωσε την ελπίδα στον μαστιζόμενο από τη φτώχεια και ανεργία, από τις φοροεπιδρομές και όλα τα αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά μέτρα, δυστυχισμένο Ελληνικό λαό, έναν λαό που στην πλειονότητα στερείται της χαράς και ευτυχίας, γιατί έτσι τον κατάντησε το πολιτικό μας σύστημα και ιδία οι πολιτικοί των δύο κομμάτων εξουσίας που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1981 και μετά.
Με την ανακοίνωση της ανάληψης της πρωθυπουργίας Παπαδήμου, μια μεγάλη ανακούφιση επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του λαού. «Εν μία νυκτί» άλλαξε και το κλίμα και η ψυχολογία στην καταποντισμένη χώρα. Η παρουσία του Παπαδήμου στην προεδρία γέννησε εμπιστοσύνη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο άνθρωπος που τα δύο τελευταία χρόνια τον πτώχευσε, ο πρωθυπουργός της συμφοράς που τον έκανε να δυστυχήσει, που του στέρησε όλες τις χαρές της ζωής εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και τα εξ αυτής απορρέοντα οφέλη υλικά και ηθικά. Σε γενικές γραμμές και από τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ήρεμο, ευπρεπή, ηπίων τόνων με καλή ανατροφή και αγωγή.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ

Ασφαλώς το εγχείρημα της επιλογής Παπαδήμου θα κριθεί από το αποτέλεσμα, από την έκβαση, από την ολοκλήρωση της αποστολής του. Προσωπικά όμως είμαι υποχρεωμένος να διατυπώσω δημόσια τις παρακάτω επιφυλάξεις, οι οποίες μου προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά, αρχίζοντας από μία αλληγορική λαϊκή σοφή παροιμία: «Τι σχέση έχει ο Μάης με την Σαρακοστή».
Είδαμε το ίδιο περίπου κυβερνητικό σχήμα, 80% ΠαΣοΚ, 10% Ν.Δ. και 10% ΛΑΟΣ, όπως εύστοχα παρατήρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Είδαμε το σύνολο των Υπουργών και Υφυπουργών να ανέρχεται στον υπέρμετρο αριθμό των 50 – ευτυχώς χωρίς τον ολίγιστο Γ. Παπανδρέου –, πρωθυπουργό της χρεοκοπίας και της συμφοράς, με όλους τους πρώην υπουργούς που έδωσαν χείρα βοηθείας στον αρχιτέκτονα της καταστροφής και του χάους.
Άλλη εναντίωσή μου είναι και ότι δέχτηκε να κυβερνήσει τη χώρα με μια δεδομένη υδροκεφαλική κυβέρνηση, συγκρατημένη κατά 80% από φθαρμένα υλικά, από πρόσωπα που στη συνείδηση των πολιτών ταυτίζονται με την αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου, την ευτέλεια, τη φαυλότητα, την κραυγαλέα ανικανότητα, την διαφθορά και διαπλοκή.
Άλλη αντίρρησή μου είναι γιατί ο κ. Παπαδήμος δέχτηκε χωρίς όρους να ηγηθεί μιας κυβέρνησης, σύμβολο της κομματικής υποτέλειας, σε έναν ευτελισμένο συρφετό αποτυχημένων και αναξίων προσώπων, συμβόλων της ανυποληψίας, της φαυλότητας και της κομματοκρατίας.
Ταύτισε το όνομά του με άτομα που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν σε δημόσιο χώρο, γιατί ξέρουν με ποιες πρακτικές αποδοκιμασίας τους περιμένει η οργή και η αηδία των αγανακτισμένων και απελπισμένων πολιτών. Ίδωμεν. Προσωπικά εύχομαι να επιτύχει για το καλό του Έθνους, της Ελλάδας και του λαού της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: