Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ - ΓΡΑΜΜΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 5

Η επισήμανση κάποιων μελανών σημείων της λαμπρής, κατά τα άλλα ιστορίας μας, δεν γίνεται ούτε γι’ αναμόχλευση παλαιών παθών του παρελθόντος, ούτε για να θρηνήσουμε για τα σφάλματά μας. Γίνεται για να αποφύγουμε επανάληψη πράξεων, που οδηγούν στον εθνικό των Ελλήνων διχασμό. Επί του θέματος αυτού, ο εκ των διαπρεπέστερων αρχαίων Ελλήνων ιστοριογράφων, Πολύβιος, είχε πει:
«Παρά τοις ορθώς φρονούσι, δεν δύναται να λογισθή πατριώτης γνήσιος εκείνος, όστις εγκαταλείπει την αλήθειαν δια την δυσαρέσκειαν, ήν προσκαίρως θα προκαλέση παρά τίσι. Τουναντίον οφείλει να παραδώση εις τους επιγενομένους αμιγή και απηλλαγμένην παντός ψεύδους την αλήθειαν, ίνα μη οι αναγνώσκοντες τέρπονται μόνον ακούοντες, αλλά να διορθώνται ψυχικώς και ίνα μη εν τοις αυτοίς σφάλλωνται».
Αυτό όμως δυστυχώς, δεν φαίνεται να λαμβάνεται σήμερα σοβαρά υπ’ όψιν από τους ταγούς της πολιτείας, των κομμάτων και μερίδας των πολιτών.
Απεναντίας, βλέπουμε αφ’ ενός μεν πράξεις ενέργειας, οι οποίες κάθε άλλο παρά την εθνική ομοψυχία υπηρετούν, αφ’ ετέρου δε και ανοχή, έναντι σε εκείνους οι οποίοι ενεργούν, σαν να ανέλαβαν την υλοποίηση της γνωστής εκείνης «συνταγής» εξέχοντα παράγοντα μεγάλης δύναμης, για την αντιμετώπιση του «δυσκολοκυβέρνητου λαού των Ελλήνων». Πράξεις δηλαδή και ενέργειες, οι οποίες διευκολύνουν τον εθνικό διχασμό.     

Δυστυχώς, πολλοί είναι αυτοί που καλλιεργούν τις αντιθέσεις των Ελλήνων, αναμοχλεύουν πολιτικά, και κοινωνικά μίση του παρελθόντος, ρίχνουν «λάδι στην φωτιά» προκαλώντας την αναζωπύρωση της έντασης στις σχέσεις των ανθρώπων και ευθέως οδηγούν τον Ελληνικό λαό στην διχόνοια, στη διχοστασία στην πολιτική και κοινωνική διάσταση και τον καταστρεπτικό Εθνικό διχασμό. Σε όλη μου την μακρόχρονη πολιτική, κοινωνική και δημοσιογραφική μου πορεία μάχομαι υπέρ της Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας χωρίς ποτέ να παρεκκλίνω από τις αρχές μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: