Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ – ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΡΙΚΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013
Έπειτα από παρακλήσεις και προτροπές των υγιών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων αυτού του τόπου, οι οποίες είναι πολλές αλλά τελούν σε αδράνεια και απραξία, γιατί το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κατεστημένο του Νομού της Καστοριάς τις έθεσε στο περιθώριο προκειμένου να ασκεί την εξουσία και να καρπούται τα εκ της εξουσίας ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά ωφελήματα, απεφάσισα να διεκδικήσω ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος τον Δήμο της Καστοριάς στις εκλογές της 24ης Μαΐου 2019.
Όπως τονίζω και στην συνακόλουθη μακροσκελή μου διακήρυξη Αρχών και Θέσεων κατέρχομαι ως ανεξάρτητος υποψήφιος και οι πολίτες που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μου σε όλη την Καστοριά, δεν με ενδιαφέρει τι κομματική ταυτότητα έχουν και ποια είναι τα πολιτικά τους πιστεύω, αλλά μόνο η διάθεση να εργαστούν για τον τόπο, η ανιδιοτελής ευεργετική συνεισφορά τους υπέρ της αναμόρφωσης, της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, πνευματικής, ηθικής και γενικά αναγέννησης από την παρακμή και την αποτελμάτωση, στην οποία μας οδήγησε αυτό το φαύλο και διεφθαρμένο κατεστημένο, του πολυπαθούς αυτού Νομού, η έξοδος από τις κρίσεις που μαστίζουν τον τόπο μας, το ήθος στην κοινωνία και η αξιοσύνη τους.
«Οι δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 γίνονται στους νέους δήμους όπως αυτοί διαμορφώθηκαν - σχηματίσθηκαν απ’ την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού σχεδίου στην αυτοδιοίκηση, του προγράμματος Καλλικράτης.
   Γίνεται γνωστό στους συνδημότες μου ότι ο νόμος για την αυτοδιοίκηση αλλάζει ριζικά τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς ευθύνης της αυτοδιοίκησης. Ενισχύεται ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου, ενισχύεται και αναβαθμίζεται ο ρόλος του τοπικού συμβουλίου και του εκπροσώπου του κάθε μικρού χωριού.
Νέες διαδικασίες και όργανα διαφάνειας και ελέγχου στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος που εφαρμόζονται, επιτρέπουν στον κάθε δημότη να έχει άμεση εικόνα για τον προγραμματισμό έργων και προμηθειών απ’ το Δήμο.
Καινούργιες διαδικασίες και όργανα (επιτροπή διαβούλευσης) επιτρέπουν στους δημότες να συμμετέχουν ως ενεργοί δημότες στα δρώμενα του Δήμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας και όχι κάθε 4 χρόνια.
Νέες αρμοδιότητες μεταβιβάστηκαν στους νέους Δήμους απ’ τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία και καταργήθηκε.
Στην περιοχή μας το 2010 ιδρύθηκε ο νέος Δήμος Καστοριάς με την κατάργηση των τότε δήμων Αγίας Τριάδος, Μεσοποταμίας, Μακεδνών, Βιτσίου, Κλεισούρας, Αγίων Αναργύρων, Κοινότητα Καστρακίου με έδρα την πόλη της Καστοριάς.
Είναι ένας δήμος καθρέπτης και μικρογραφία της Ελλάδας αφού στα όριά του υπάρχουν τα ιστορικά, τα θρυλικά, γραφικά, μαγευτικά ψηλά βουνά του Γράμμου, του Βιτσίου και άλλων, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, με άπειρα οπτικά και πολλά άλλα συγκινησιακά ερεθίσματα, ένα χάρμα οφθαλμών! Διατρέχεται επίσης από τον ποταμό Αλιάκμονα που πηγάζει από τον Γράμμο και έχει σημαντικές και αξιοποιημένες περιοχές με όνομα στα εκτός από τα φημισμένα «ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΓΟΥΝΑΡΙΚΑ» και αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Είναι λοιπόν ο Δήμος Καστοριάς και πεδινός και ορεινός .
Ο νέος Δήμος Καστοριάς με τις όποιες δυσκολίες του, που εντοπίζονται κυρίως στις μεγάλες αποστάσεις, στο όχι και τόσο καλό οδικό δίκτυο, στην εγκατάλειψη και ερήμωση των πιο ορεινών χωριών του, στην έλλειψη ακόμη βασικών υποδομών σε πολλές περιοχές, στην απουσία κρατικής μέριμνας και φροντίδας, στη μη καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο χρηματικής ενίσχυσης με τα συγκριτικά του στοιχεία και με τα μεγάλα πλεονεκτήματά του, μπορεί να γίνει και βιώσιμος,  ισχυρός, να γεννά προσδοκίες για το μέλλον και αποτελεσματικός για τους δημότες του.
Η προσπάθεια εμού και των συνεργατών μου, να κάνουμε το δήμο μας ένα δήμο πρότυπο, με καλά οργανωμένες υπηρεσίες, με διαφανείς διαδικασίες, και ορθή διαχείριση των πόρων, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Ο αγώνας να εντάξουμε σε όσα περισσότερα Ευρωπαϊκά προγράμματα μπορέσουμε το δήμο μας, προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, η επιχειρηματικότητα και να επιτευχθεί ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης, θα είναι δύσκολος. Χρειάζεται η συμμετοχή και η ενεργοποίηση όλων μας, απ’ όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας μας.
Σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια όλων των δημοτών αναλαμβάνοντας το ποσοστό ευθύνης που μου αναλογεί, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση και τη διάθεση των συνδημοτών μου, την 25η  Μαΐου 2014.
Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Καστοριάς στις Δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2019.
Γνωρίζω πολύ καλά τις βασικές ανάγκες και τα προβλήματα όλων των περιοχών του Νομού, τις επιταγές του Νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση , αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει αυτός ο Νόμος , ο γνωστός πλέον «Καλλικράτης». Γνωρίζω ότι σ ' αυτά τα 5 χρόνια θα πρέπει να «στήσουμε» και να εδραιώσουμε το νέο μας δήμο αλλά και να ανταποκριθούμε ταυτόχρονα στις αρμοδιότητες που έχει αυτός από άκρο σε άκρο σε όλη την Καστοριά. Γνωρίζω ότι θα πρέπει να κινηθούμε απ’ την Περιφέρεια, και τα Υπουργεία ως τις Βρυξέλλες για να αντλήσουμε (τους τελευταίους ίσως) ευρωπαϊκούς πόρους, αφού μετά το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα περιοριστούν πάρα πολύ οι εισροές κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα.
Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά, κρίνω σκόπιμο να παρουσιάσω στους συνδημότες μου και όλους τους κατοίκους του εγκαταλελειμμένου από το κράτος και δεινοπαθούντος αυτού ακριτικού Νομού, τις βασικές αρχές και τους άξονες προτεραιότητας της προσπάθειάς μου για το Δήμο:

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
Είμαι και θα παραμείνω Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος.
Δηλώνω ότι δεν πρόκειται ποτέ, εφ’ όσον εκλεγώ Δήμαρχος Καστοριάς, να αντιμετωπίσω με διαφορετικό μάτι τους συνδημότες μου λόγω της πολιτικής ή ιδεολογικής τους προτίμησης.
Δηλώνω ότι δεν απευθύνθηκα σε κανένα κόμμα για να εξασφαλίσω το «κομματικό χρίσμα».
Πιστεύω ότι τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα πρέπει να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας (οικονομία, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, ανεργία, αξιοπιστία πολιτικού συστήματος κ.λ.π.) και εκεί θα κριθούν .
   Δεν μπορεί τα κόμματα να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι Δήμαρχος Καστοριάς ή τοπικός Σύμβουλος στα τοπικά Διαμερίσματα.
   Είναι ευθύνη και των υποψηφίων αλλά και των πολιτών να λειτουργήσουμε με κριτήρια, την θέληση για προσφορά, την ικανότητα, την εντιμότητα, την εμπειρία, τη γνώση και όχι με δήθεν κομματικό πατριωτισμό.
   Δηλώνω ότι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του συνδυασμού είναι άνθρωποι από όλα τα κόμματα και μάλιστα με ενεργή δράση κομματική ή συνδικαλιστική. Δεν ζήτησα από κανένα να αποποιηθεί την κομματική του ιδιότητα ή την ιδεολογία του. Ζήτησα όμως και ζητώ να συνεργαστούμε πέρα ​​και πάνω απ’ τις κομματικές μας προτιμήσεις βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα αυτό που μας ενώνει περισσότερο: την Αναγέννηση του Δήμου της Καστοριάς και της δημιουργικής διάθεσης, μετά από χρόνια στασιμότητας και παρακμής, την οικονομική, κοινωνική, πνευματική, ηθική, πολιτιστική και γενική Αναγέννηση.
Γιατί και μπορούμε να το κάνουμε αλλά και υποχρεούμαστε να το κάνουμε, αρκεί να θέλουμε και να προσπαθήσουμε.
Η Καστοριά λοιπόν πρέπει να αναδείξει Ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή , Ανεξάρτητο, Ακηδεμόνευτο και δυναμικό Δήμαρχο .

2 . ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κατεβαίνω ως υποψήφιος Δήμαρχος και, εφ ' όσον εκλεγώ, θα είμαι Δήμαρχος όλων των Καστοριανών.
Είμαι υποψήφιος Δήμαρχος της Καστοριάς και, εφ’ όσον εκλεγώ,  θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την ενότητα, τη σύμπνοια, την άμβλυνση τυχόν διαφορών μεταξύ ομόρων Δήμων και τη συμπόρευση όλων των συνδημοτών, όλων των περιοχών και όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση και τη δημιουργική πορεία της Καστοριάς στο μέλλον.
Όχι σε επικίνδυνους διαχωρισμούς, όχι στον ανόητο τοπικισμό, όχι στον τεχνητό διχασμό.

3 . ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (Περιληπτικά)
Ο νόμος για την αυτοδιοίκηση η υπάρχουσα κατάσταση που διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα, καθώς και η σημερινή οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση επιβάλλουν την εφαρμογή νέας ριζοσπαστικής πολιτικής. Πέρα από τα ΚΕΠ που λειτουργούν στις έδρες των σημερινών δήμων, κρίνεται σκόπιμο να λειτουργήσουν και άλλα σε ενδιάμεσα μεγάλα χωριά του νέου Δήμου.
Επίσης θα πρέπει να γίνει χρήση της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ώστε το μοντέλο του δήμου μας με έδρα την Καστοριά, με αποκεντρωμένες υπηρεσίες, και με πύκνωση των ΚΕΠ και σε άλλα ενδιάμεσα μεγαλύτερα χωριά να μπορεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες, τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των δημοτικών υπαλλήλων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου.

4. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Άμεση προτεραιότητα στη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, στον τρόπο προγραμματισμού έργων, στην ανάθεση και εκτέλεση έργων και προμηθειών του δήμου. Τέρμα στις μυστικές, παράνομες, δόλιες, κλειστές και παλαιοκομματικές διαδικασίες. Άπλετο φως παντού και έλεγχο των διαδικασιών από την κοινωνία, τους δημότες
Άμεσος στόχος μου η ενημέρωση σχεδόν καθημερινά της ιστοσελίδας του δήμου Καστοριάς για κάθε απόφαση που λαμβάνεται, έργο ή προμήθεια που εκτελείται. Ώστε ο κάθε δημότης να γνωρίζει που,  πώς και γιατί διατίθεται και το τελευταίο ευρώ του Δήμου.
Οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και να περιφρουρήσουμε το δήμο από φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος τα οποία, δυστυχώς, διέπουν το δημόσιο βίο και ιδίως τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια απ’ τις μικρότερες προμήθειες αναλώσιμων υλικών σε ένα δήμο μέχρι τις προμήθειες για μεγάλα και πολυδάπανα έργα.

5. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βασική προϋπόθεση για την συγκρότηση και εύρυθμη λειτουργία του δήμου είναι και η συγκοινωνία.
Οι οδικοί άξονες που συνδέουν την Καστοριά με τις έδρες των πρώην δήμων αλλά και το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο που διαπερνά το δήμο μας χρειάζονται βελτίωση και θα βελτιωθούν.
   
6. Ανάπτυξη - ενίσχυση  επιχειρηματικότητας - ιδιωτική πρωτοβουλία.
 Κυρίαρχος στόχος μου είναι ως νέα δημοτική αρχή, εφ’ όσον εκλεγώ, με τους συνεργάτες μου να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ίσως και ελκυστικό περιβάλλον για τη μεταφορά από αλλού ή ίδρυση νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Την περίοδο που διανύουμε, που η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και κορυφώνεται και τώρα που αρκετοί κάτοικοι του Νομού μας φεύγουν ή σκέπτονται την φυγή στο εξωτερικό, πρέπει εμείς και υποδομές να έχουμε και διευκολύνσεις να παρέχουμε, αλλά κυρίως να φροντίσουμε να εντάξουμε τις περιοχές του δήμου μας στα τελευταία ευρωπαϊκά προγράμματα. Για να ενισχυθούν βιοτεχνίες, τουριστικές και αγροτοτουριστικές επιχειρήσεις, βελτιώσεις κτηνοτροφικών μονάδων, βελτιώσεις καλλιεργειών, εγκατάσταση μικρών και μεσαίων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.λ.π., έτσι ώστε η Καστοριά έχοντας και τα τεράστια φυσικά και άλλου είδους συγκριτικά πλεονεκτήματα, να μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες, να αυξήσει κατά το δυνατόν τις θέσεις εργασίας και τελικά να κρατήσει τα παιδιά της.

Αγαπητοί συνδημότες,
δεν ανακοίνωσα το πρόγραμμά μου για τις επερχόμενες εκλογές αλλά έκρινα σκόπιμο να σας εκθέσω τις βασικές μου σκέψεις και να περιγράψω συνοπτικά τους αρχικούς στόχους για το δήμο μας. Περισσότερα θα διαβάσετε στην επισυναπτόμενη διακήρυξη στόχων, θέσεων και Αρχών.
Αυτές μου τις προτεραιότητες τις συζητώ με συνεργάτες, συνδημότες, φίλους, φορείς, και υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
   Σας καλώ να πάρετε όλοι μέρος σ’ αυτή τη συζήτηση να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας γνωρίζοντας όλοι μας βέβαια, ότι όλα δε γίνονται και ότι το εφικτό πάντα απέχει απ’ το επιθυμητό.
   Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι η υπόθεση της βελτίωσης της ζωής όλων μας μέσα απ’ το θεσμό της αυτοδιοίκησης, η προσπάθεια να ανεβάσουμε την κοινωνία λίγο ψηλότερα και η επιτακτική ανάγκη να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά της ιδιαίτερης πατρίδος μας, της «Νύμφης της Δυτικής Μακεδονίας», της Καστοριάς μας, ένα νέο Νομό αναγεννημένο και αγνώριστο. Αυτό όμως δεν είναι μόνον υπόθεση δική μου και των συνεργατών μου. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Καλώ σε συστράτευση και συμπόρευση όλες τις υγιείς πολιτικές, κοινωνικές, πνευματικές κ.λ.π. δυνάμεις αυτού του ανεπανάληπτου τόπου, που είναι πολλές, αλλά σήμερα μένουν αδρανείς ή στο πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο, γιατί το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο αυτού του τόπου, που δεκαετίες τώρα τον λυμαίνεται ποικιλοτρόπως και τον οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, τις εξοβέλισε και δεν τις άφησε να καρποφορήσουν.  
Σας καλώ να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να συμμετάσχετε στο ανεξάρτητο, υπερκομματικό, ενωτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο δουλειάς και προσπάθειας που αυτό το διάστημα συγκροτούμε.
- Ο χρόνος δε μας περιμένει.
- Οι δυσκολίες και τα προβλήματα αρκετά, αλλά γνωστά.
- Οι ευκαιρίες λιγότερες μεν, αλλά υπαρκτές.
- Οι δυνατότητες και οι προκλήσεις μεγάλες.
- Η γνώση, η θέληση και η εμπειρία υπάρχουν.
Στο χέρι μας είναι να μπει η Καστοριά μας στη θέση του χάρτη που της αξίζει. Πιστεύω ότι ο Νομός της Καστοριάς μπορεί να έχει ανοδική πορεία μετά από τη μακροχρόνια παρακμή ή και οικονομική ύφεση. Μπορεί να καταστεί παγκόσμιο Κέντρο Γουνοποιΐας, Πολιτισμού και Τουρισμού. Υπάρχουν οι αναγκαίες και απαραίτητες προϋποθέσεις, υπάρχει το φιλότιμο που σχεδόν χάθηκε, για να μεγαλουργήσει και πάλι ο Νομός μας. Χάθηκαν πολλές αξίες, αλλά αυτό δεν είναι θέμα πολιτικό, είναι θέμα κοινωνικό, θέμα δικό μας. Πάντως το φιλότιμο υπάρχει ακόμα, η διάθεση για προσφορά και δουλειά επίσης. Με σωστή νοοτροπία και σωστή Δημοτική Αρχή θα ζωντανέψουμε τον Νομό μας σε όλους τους τομείς. Προσωπικά πιστεύω ότι τα έχουμε όλα: Ιστορία, πολιτισμό, Γουνοποιΐα, έδαφος, Αγροτουρισμό, φυσικό περιβάλλον ασύγκριτο. Ένα δεν είχαμε μέχρι τώρα. Την κατάλληλη ηγεσία, με την ευρύτερη του όρου έννοια. Τυχοδιώκτες της πολιτικής, καιροσκόπους παλαιοκομματικούς, φαύλους, διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους. Όλοι τους πλούτισαν, όχι από την εργασία τους, αλλά από την ανάμειξη και ανάδειξή τους στα κοινά. Μοναδική ευκαιρία να τα αλλάξουμε προς το καλύτερο όλα.   Προς όφελος του τόπου και των δημοτών. Για την υλική και ηθική απολαβή όλων».

ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΡΗΞΗ – ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΠΡΟΟΔΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΥΗΜΕΡΙΑ»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
1.             Εάν οι συμπολίτες μου με επιλέξουν Δήμαρχο Καστοριάς, ένα από τα πρωταρχικά, κύρια και βασικά μελήματά μου θα είναι η μεταστέγαση (έως ότου ανεγερθεί καινούριο κτίριο) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς σε άλλο κατάλληλο κτίριο που να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις και ανάγκες των ανδρών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και άξιο στιγματισμού, οι άνδρες που υπηρετούν στο υπάρχον κτίριο, που υπηρετούν και αγωνίζονται για την Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, που υπηρετούν Θερμοπύλες στον Ακριτικό Νομό της Καστοριάς, να στεγάζονται σήμερα σε ένα τελείως ακατάλληλο και παλαιό κτίριο, που δεν πληροί τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης. Και η ευθύνη γι’ αυτό δεν βαρύνει μόνο τους ασκούντες την εξουσία, αλλά κι εμάς τους αδρανείς πολίτες.
2.             Αφήνω ηθελημένα εκτός αναφοράς και πραγμάτευσης επτά ουσιώδη και ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα-προβλήματα που συνδέονται άμεσα με τον Δήμο Καστοριάς και τους δημότες του προκειμένου να μη γίνουν αντικείμενο ιδιοποίησης από άλλους συνυποψηφίους μου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: