Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΑΜΨΙΕΣ

Σχετικά με τον Συ.Ριζ.Α., επιθυμώ με πάθος (ιδανική κατάσταση που ελπίζω να πραγματοποιηθεί στο μέλλον), να μετεξελιχθεί σύντομα σε ένα κόμμα εξουσίας χωρίς ιδεολογικές προκατασκευές και δόγματα, χωρίς σταθερές και αμετακίνητες προσηλώσεις σε ανεφάρμοστες (ουτοπικές) πολιτικές.
Μία Αριστερά που δεν θα πέφτει στις παγίδες του Κυβερνητικού εκπροσώπου, του Άδωνι Γεωργιάδη και πολλών άλλων. Μία Αριστερά αξιόπιστη, δυναμική χωρίς διγλωσσία και εσωκομματικές αντιπαλότητες, αμφισβητήσεις και διαμάχες.
Μία Αριστερά ικανή και ισχυρή για την ανάσχεση των δυνάμεων της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Πρέπει όμως αυτή η Αριστερά να είναι δημοκρατική, χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς διαλείψεις στη δημοκρατικότητά της. Έτσι που να επενεργεί και στη Δεξιά για την απομόνωση της φασίζουσας προέκτασής της. Η Αριστερά αυτή πρέπει να αποτιμά σωστά το παρελθόν και να προσβλέπει, με πίστη και με πραγματισμό, στο μέλλον. Η συντήρηση μύθων και η αναμόχλευση τραυματικών καταστάσεων δεν ωφελούν, βλάπτουν.
Μία τέτοια Αριστερά θα εμπνέει σίγουρα πίστη στον Έλληνα ψηφοφόρο και προσδοκία για την Σωτηρία της χώρας και του Ελληνικού λαού από τα αδιέξοδα και το χάος. Σήμερα, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η μετεξέλιξη του Συ.Ριζ.Α. σε ένα κόμμα Αριστερό και Προοδευτικό τύπου πατριωτικού ΕΑΜ  και μιας ασύγκριτης ΕΔΑ. Η  περίσταση είναι ιστορική, μοναδική, ευνοϊκή και κατάλληλη για τον      κ. Αλέξη Τσίπρα, έναν νέο γοητευτικό, χαρισματικό, με σημαντική μόρφωση και άριστη εγκύκλιο και πολιτική παιδεία, με κύρος και απήχηση σε διεθνές επίπεδο. Ας αδράξει λοιπόν την ευκαιρία και ως πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Συ.Ριζ.Α.) ας πορευθεί άξια με δεδομένη την σημερινή πραγματικότητα και τις λίαν δυσμενείς συνθήκες που διανύει η χώρα μας για την Πρωθυπουργία.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: