Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η Ε Λ Λ Α Δ Α ΚΑΙ Ο Ι Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ

ΠΡΟΟΪΜΙΟ
Ο απαράμιλλος και ασύγκριτος πνευματικός πλούτος της κλασσικής Ελλάδας, αυτό το απαύγασμα της Σοφίας και της Γνώσης, αυτή η Θεϊκή Υπερκόσμια τελειότητα που εκφράζεται και διατυπώνεται στην Ηθική των έργων του Πλούταρχου, στον Ουράνιο Ιδεαλισμό του Πλάτωνος, στην Πανεπιστημοσύνη του Αριστοτέλη, στις ψυχικές δονήσεις των έργων των Μεγάλων Τραγικών και Λυρικών Ποιητών, στα ηθικά Διδάγματα, αποφθέγματα και ρητά των Σοφών της Αρχαίας Ελλάδος, στις περιηγήσεις του Παυσανία, στην Ιστορία του Ηροδότου και Θουκυδίδη, στα έργα των Σοφιστών που δίδασκαν την ρητορική και πολιτική, στους Μεγάλους Ρήτορας, με έναν λόγο τα ΗΘΟ-ΨΥΧΟ-ΕΘΝΟΠΛΑΣΤΙΚΑ διδάγματα των θεμελιωτών του Πολιτισμού των Προγόνων μας, θα φωτίζουν παντοτινά νουν και καρδίαν με το Υπερκόσμιον Φως της Ολυμπίας, των Δελφών, της Κνωσσού, της Ακρόπολης, της Δωδώνης, της Ορεστίδος. Λάτρεις και μύσται του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος Έλληνες και Φιλέλληνες, αισθάνονται έντονη ικανοποίηση για την λαμπρή και φωτοβόλο ιστορία της Ελλάδος.
                                                                    ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ

Η σπουδαιότητα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και η συμβολή του στο γενικό παγκόσμιο γίγνεσθαι και την Ιστορία, επέδρασε ωφέλιμα, εποικοδομητικά και καταλυτικά. Έτσι, έννοιες όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Ισονομία, η Ισοπολιτεία, η Ισηγορία, η Φιλοσοφία, η Ποίηση, η Τέχνη, η Ρητορική, η Μουσική, η Επιστημονική Έρευνα και άλλες πολλές να συνδέονται αποκλειστικά με τον Αρχαίο Ελληνικό ζωτικό και ζωοποιό πολιτισμό.
Η μεταφορά όλων αυτών των γνώσεων και η μεταλαμπάδευση των φώτων της σοφίας και του πολιτισμού στη Δύση και αλλού, έκαναν τον μεγάλο Άγγλο ποιητή και φιλέλληνα Σέλλεϋ να δηλώσει: Είμαστε όλοι Έλληνες!  
Στις 28 Μαΐου 1979 ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Ελλάδος με την (τότε) ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα), ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, άλλος ένας μεγάλος ουμανιστής φιλέλληνας και πραγματικός Ευρωπαϊστής, στον χαιρετισμό του στα Ελληνικά, είπε τότε χαρακτηριστικά:
«Ξέρομε πόσα χρωστάμε στον Ελληνικό λαό, στον τομέα του πολιτισμού μας και της γλώσσας και της σκέψης μας, κι’ είναι πολύ σημαντικό για την Γαλλία, που είναι θυγατέρα της κλασσικής Ελλάδος, κι’ είναι στο εξής αδελφή της σύγχρονης Ελλάδος».

Για να προσθέσει σε άλλο σημείο:  
«Σε ώρες σκοτεινές για την ανθρωπότητα, ο Ελληνικός λαός με τον ηρωϊσμό του αντέταξε το μεγάλο ΟΧΙ σε όσους ήθελαν να τον υποδουλώσουν».

Και ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν έμπλεος από θαυμασμό για την Ελλάδα συνεχίζει:
«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν θα ήταν Ευρώπη. Εδώ στην Ελλάδα γνώρισε την πιο απόλυτη έκφραση ο πολιτισμός. Εδώ βρήκε τη θαυμαστή έννοια του μέτρου και του κάλλους. Είμαστε όλοι στη γλώσσα μας και στον τρόπο της σκέψης μας παιδιά του Ελληνικού πολιτισμού. Η Ευρώπη ξαναβρίσκει σήμερα την Ευρώπη».

Ας λεχθεί ότι ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν είναι ένας λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, ένας ιδεαλιστής – στοχαστής και Ευρωπαϊστής, ένας οραματιστής που εργάστηκε για την Ευρωπαϊκή ιδέα όσον ολίγοι, γιατί πράγματι πίστευε στην ενότητα και συνεργασία των Ευρωπαϊκών Κρατών με βάση τα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων. Δυστυχώς όμως, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) έγινε ένα στυγνό και ανάλγητο όργανο των διεθνών κερδοσκόπων και των Τραπεζικών συγκροτημάτων που απεργάζονται τον αφανισμό των λαών και την παγκοσμιοποίηση. Σήμερα η Ελλάδα, αυτή η χώρα, που όπως προείπα μεταλαμπάδευσε τα πάντα στην Δύση, οδηγείται στον αφανισμό. Με περιορισμένη την Εθνική της κυριαρχία, πρωτοφανές γεγονός στην τρισχιλιετή ιστορία της, με καθεστώς οικονομικής κυριαρχίας και εποπτείας των κερδοσκόπων-δανειστών (ΤΡΟΪΚΑΣ), χωρίς αυτόνομη και αυθύπαρκτη οικονομική πολιτική, οδηγείται με απόλυτη ακρίβεια στον αφανισμό από προσώπου της γης. Έγραψα αυτό το άρθρο, με την ψευδαίσθηση μήπως και συγκινηθεί κάποιος από τους Γερμανούς επικυρίαρχους.    




Δεν υπάρχουν σχόλια: