Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (ΧΡΗΣΙΜΩΝ) ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Διαχρονικός ο Πρωταγόρας στο ερώτημά του «τί δέον γενέσθαι», που δημιούργησε την βαριά και καταθλιπτική ατμόσφαιρα εξ αιτίας της χαώδους κατάστασης, πηγαία απαντά. «Πάντων χρημάτων (χρησίμων) μέτρον άνθρωπος».
Κι απομένει έτσι η ανάγκη της υπόδειξης ανθρώπων. Προηγούνται, ασφαλώς, απ’ την φύση του πολιτεύματος, οι κομματικοί. Αλλ’ αυτοί επί σαράντα περίπου χρόνια στις επάλξεις της δράσης, παταγωδώς απέτυχαν κατά την τέχνη. Ατυχώς όμως και κατά το ήθος. Θυμίζω και για τον πλέον δύσπιστο: Με διάταξη φωτογραφική καταργήθηκε προς εξυπηρέτηση επιχειρηματία απόφαση δικαστική με την οποία ο εκλεκτός, αυτός, είχε καταδικαστεί σε ποινή αμετάτρεπτη. Δηλαδή με δράση συλλογική – και πάντως συλλογικής αποδοχής – χρησιμοποιήθηκε η Βουλή, κατά παράβαση του Συντάγματος, για να τσαλακωθεί η Δικαιοσύνη. Έτσι σφαγιάζεται η διάκριση των εξουσιών κατοχυρωμένη, εν τούτοις, στο Σύνταγμα. Το καταρρακώνουν, ως μη όφειλαν, οι τεταγμένοι την τήρησή του! Τέτοιες βαριές – συλλογικές – παρανομίες συνειρμικά παραπέμπουν σε αντίστοιχα αθέμιτα ανταλλάγματα. Ουδείς παρανομεί δολίως άνευ λόγου. Άνευ, δηλαδή, συμφέροντος ανόμου.
Έχει η αισχρή δράση των κομματικών και διεθνή διάσταση. Ενδεικτικά: Εκτίθεται στην ειδησεογραφία ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε σε καταβολή 244,2 εκατομμυρίων ευρώ για παράνομες επιδοτήσεις της αγροτικής μας παραγωγής, που το κράτος απατηλά είχε χαρακτηρίσει αποζημιώσεις. Και προς εκτίμηση των μεγεθών: Καταδικαστήκαμε να πληρώσουμε ποσό ίσο προς το ύψος όλης της έκτακτης εισφοράς που καλείται ο λαός να καταβάλει προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης! Αποτελούμε, κατά την ετυμηγορία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, κράτος κυβερνώμενο από απατεώνες οι οποίοι με τεχνάσματα (εγκληματικά) απέσπασαν τα ποσά για τα οποία καταδικαστήκαμε. Η απόφαση αφορά αγροτικές επιδοτήσεις ετών    1999-2004.
Η κομματική δεξαμενή των κομμάτων διακυβέρνησης έχει στερέψει. Δεν φαίνεται εκείθεν προκοπή. Ίσως με ένα γενναίο άνοιγμα στην κοινωνία του κ. Τσίπρα, χωρίς λαϊκισμούς και βερμπαλισμό, αναδειχθούν δυνάμεις υγιείς και κομματικά ακηδεμόνευτες για ένα ξεκίνημα νέο και σωστικό. Γνωρίζω πως ό,τι εισηγούμαι αποτελεί έργο τιτάνιο, αλλά είναι η μόνη λύση σωτηρίας της χώρας και του λαού της.

Από τον Συ.Ριζ.Α. πρέπει να ξεπροβάλουν νέες και υγιείς δυνάμεις, δυνάμεις της προσφοράς και της θυσίας, όπως ήταν τα πρόσωπα της ΕΑΜικής Αριστεράς, της ΕΔΑ, της Νεολαίας Λαμπράκη κ.ά. Οι πολιτικοί καριερίστες που έχει στους κόλπους του, και δυστυχώς δεν είναι ολίγοι, θα αποτελέσουν φράξια και τροχοπέδη για τις ριζικές και επαναστατικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: