Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ



Η σημερινή πολιτική κατάσταση και οι κρίσεις Θεσμών, Αξιών και Αρχών, η κρίση της πολιτικής και άλλα συνακόλουθα, φέρουν στο μυαλό μου την κρίση της χώρας της περιόδου 1897-1909 και το Στρατιωτικό κίνημα του Στρατιωτικού Συνδέσμου, του επονομασθέντος ως κίνημα – όχι επανάσταση –, «Γουδί». Όπως τότε, έτσι και σήμερα πνίγουν τη χώρα μας η ανικανότητα των πολιτικών, η αδυναμία συνεννόησης των κομμάτων, η έλλειψη ενός εθνικού οράματος, η έλλειψη του μεγάλου μπροστάρη, ή έστω του έντιμου αρχηγού μιας δυναμικής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και άλλους πολλούς λόγους, το κράτος, η χώρα, οι πολίτες χρειαζόμαστε:
·           Ανανέωση της πολιτικής ζωής. Εξάλειψη της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού. Κόμματα αρχών με δημοκρατική δομή και δημοκρατικές διαδικασίες, που θα διδάσκουν εντιμότητα και θα επιβάλλουν τη διαφάνεια.
·                Κατάργηση του κατάπτυστου Νόμου «Περί μη ευθύνης Υπουργών» κ.λ.π.
·                Άρση της ισοβιότητας των Δικαστών.
·                Κατάργηση δια Νόμου όλων των προνομίων, παροχών και επιχορηγήσεων, όλων των ευεργετικών δικαιωμάτων που παρέχονται σε πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, Προέδρους της Βουλής, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Διοικητές Τραπεζών και ΔΕΚΟ και σε όλους εκείνους που οι φαύλοι πολιτικοί προσέφεραν δια νόμων, του Κανονισμού της Βουλής και άλλων υπουργικών αποφάσεων προνόμια, παροχές και ευεργετήματα κατά παράβαση της ηθικής, της Ισονομίας, Ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου, όπου δηλαδή σε ένα κράτος πρέπει να κυριαρχεί το Δίκαιο, Δίκαιο που να αποτελεί ένα καθοριστικό πλαίσιο, ένα άμεμπτο περί δικαίου αίσθημα.
·                Πάταξη της πολιτικής και διοικητικής διαφθοράς, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
·                Αλλαγή της Νομοθεσίας που διέπει τον συνδικαλισμό στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
·               Πάταξη της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της παραοικονομίας.
·       Δημιουργία προϋποθέσεων για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ώστε τελικά να βγούμε από την οικονομική κρίση, ελλειμμάτων και δημοσίου χρέους.
·             Εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων, για να εξαλειφθούν η ανομία και η βία που διαλύουν το κράτος μας.
·            Προτεραιότητα στην Παιδεία, στην Υγεία και στην Εθνική Άμυνα.
·           ΑΡΣΗ της ισχύος του Νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων.
·           ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των Δήμων της χώρας από 1.035 στους 300.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται, πάντοτε, στον πατριωτισμό των Ελλήνων, δηλαδή των απλών πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: