Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ - ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΜΙΑΣ ΠΡΩΗΝ «ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ»



Από τα μαθητικά της χρόνια μυήθηκε στο Κομμουνιστικό Κίνημα της Ελλάδος και έγινε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΚΝΕ).
Σαν πνευματικό τέκνο του Χ. Φλωράκη προσηλώθηκε με υπερβολικό ζήλο και τυφλό πάθος στην κομμουνιστική ιδεολογία, με απόψεις και θέσεις δογματικές.
Τη συμμετοχή της στην εξέγερση του Πολυτεχνείου την εξαργύρωσε με υψηλά πολιτικά αξιώματα, δόξα και χρήμα, κι’ αφού γλυκάθηκε από τα πλούσια εδέσματα της εξουσίας άρχισε να βάζει νερό στο κρασί της, με αποτέλεσμα να απαρνηθεί την κομμουνιστική της ιδεολογία, να αποσκιρτήσει από το Κ.Κ.Ε. και να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ μόνον για λόγους ιδιοτέλειας και συμμετοχής της στην εκλογική πίτα και νομή της εξουσίας, χάριν της εξουσίας. Στην ίδια κατηγορία με την κ. Δαμανάκη ανήκουν και άλλοι επώνυμοι πρώην  κομμουνιστές, όπως ο Μπίστης, ο Ανδρουλάκης κλπ.
Έτσι λοιπόν, με την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πειραιώς, πολλοί έσπευσαν να υποβάλλουν τα σέβη τους τόσο στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, όσο και στον νέο Μητροπολίτη. Με πρώτη και καλύτερη την κ. Μαρία, που φαίνεται πως ξέχασε τους μύδρους που εξαπέλυε κατά καιρούς κατά του Χριστοδούλου, αλλά και τις παθιασμένες προτάσεις για τον χωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος.
Λέτε να μετανόησε για τον αθεϊσμό της και από Μαρία να αναβαπτίστηκε σε μετανοούσα Μαγδαληνή; Το βέβαιο είναι πως όταν πάρεις τον κατήφορο, σταματημό δεν έχεις.
Αυτή είναι η κατάντια των ανθρώπων που προδίδουν κόμματα και αρχές για προσωπικούς ιδιοτελείς σκοπούς.
Φαντάζομαι ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων των νεκρών των ιδεολόγων της Ελληνικής Κομμουνιστικής Αριστεράς, που για χάρη μιας ιδεολογίας θυσίασαν την καριέρα και τη ζωή τους.  και αυτοί οι νεκροί είναι πολλές χιλιάδες.             

Δεν υπάρχουν σχόλια: