Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Α Θ Ε Μ Α Τ Α



 Α΄  ΝΑΖΙΣΜΟΣ – ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ναζισμός, Φασισμός και Ρατσισμός δεν είναι ιδεολογίες, αλλά θεωρίες κοινωνικές και πολιτικές. Η ιδεολογία είναι ένα σύνολο κοινωνικών και φιλοσοφικών ιδεών, αρχών, απόψεων και αντιλήψεων. Είναι Κοσμοθεωρία, με την οποία μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί.
 Η θεωρία του ρατσισμού επιστημονικά είναι αστήριχτος και μόνον μίσος και φανατισμό εμπνέει. Ιστορικά, οι έγχρωμοι και οι Εβραίοι έγιναν αντικείμενο Φυλετικών διακρίσεων, γιατί οι μαύροι (έγχρωμοι) είναι το σύνηθες φαινόμενο των φυλετικών διακρίσεων. Παραθέτω το «πιστεύω» της περιβόητης ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ, εν ονόματι του οποίου τα μέλη της απάνθρωπης αυτής οργάνωσης δεν αρκέσθηκαν σε φυλετικές διακρίσεις κατά των μαύρων, αλλά διέπραξαν εις βάρος των στυγερές εγκληματικές πράξεις για το πιστεύω της ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ.
«Η Κού Κλούξ Κλάν δημιουργήθηκε για να αναμορφώσει τη δυστυχισμένη μας χώρα και για να λυτρώσει τη λευκή φυλή από την ταπεινωτική κατάσταση στην οποία βυθίστηκε. Ο κύριος και βασικός στόχος μας συνίσταται στη διατήρηση της υπεροχής της λευκής φυλής σ’ αυτή τη χώρα. Η ιστορία και η φυσιολογία μας διδάσκουν ότι εμείς ανήκουμε σε μια φυλή που η φύση την προίκισε με μια ολοφάνερη ανωτερότητα πάνω σε όλες τις άλλες φυλές και που ο Δημιουργός ...θέλησε να μας εμπιστευθεί μια κυριαρχία πάνω στις κατώτερες φυλές ...
Η Αμερική μας θεμελιώθηκε από τη λευκή φυλή και για τη λευκή φυλή, και κάθε απόπειρα να μεταφερθεί ο έλεγχος αυτός άνω στο έθνος προς όφελος κατώτερων φυλών όπως είναι οι νέγροι, αποβαίνει φανερά αντίθετη στη θεία βούληση και αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος...
Η κοινωνική ισότητα πρέπει συνεπώς να εξοβελιστεί για πάντα, γιατί αντιπροσωπεύει ένα επικίνδυνο βήμα προς την πολιτική ισότητα ή, ακόμη, χειρότερα προς τους μικτούς γάμους και την παραγωγή ενός υποείδους νόθων και εκφυλισμένων ....»
 Την ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ αντέγραψε ο Ναζισμός, ο οποίος θεώρησε την Γερμανική Φυλή ως Άρια και τους Γερμανούς Άριους. Θεωρία της υπεροχής της Άριας Φυλής!
Εν ονόματι κι αυτής της θεωρίας, διεπράχθησαν και διαπράττονται Εγκλήματα, Αγριότητες, Βιαιοπραγίες, Διωγμοί κατά Εθνικών, Φυλετικών ή Θρησκευτικών μειονοτήτων.

Β΄  ΑΝΑΡΧΙΑ – ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
ΑΝΑΡΧΙΑ είναι η κατάσταση η οποία προκύπτει από έλλειψη κανόνων, θεσμών και συνθηκών που συμβάλλουν στην ευταξία, την ιεραρχική οργάνωση της πολιτείας και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.
ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ είναι το σύνολο των θεωριών και των πρακτικών που αποσκοπούν στην κατάργηση του κράτους, της ευνομίας, των κρατικών περιορισμών καθώς και κάθε μορφής εξουσίας, ως επιζήμιων, σε συνδυασμό με την επικράτηση της απόλυτης ατομικής ελευθερίας. Κορυφαίοι θεωρητικοί του αναρχισμού είναι οι Προυντόν, Μπακούνιν και Κροπότκιν.
ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είναι το άτομο που σχετίζεται με την κοινωνικοπολιτική θεωρία του αναρχισμού. Είναι το πρόσωπο που πιστεύει στον αναρχισμό και προσπαθεί να τον επιβάλλει βίαια, με πράξεις βίας στρεφόμενες κατά της πολιτικής και κοινωνικής τάξης, ηρεμίας και ιεραρχίας. Με αφορμή διάφορες πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ. πορείες του Πολυτεχνείου) οι αναρχικοί προκαλούν ταραχές, καίνε αυτοκίνητα πολιτών, πυρπολούν καταστήματα ιδιωτών και Τραπεζών, επιτίθενται κατά των οργάνων της Τάξης και γενικά δημιουργούν καταστάσεις σύγχυσης, αναστάτωσης και πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ανωμαλίας.

Γ΄   ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
Είναι η κοινωνική ομάδα ή τάξη ατόμων με πολιτική, κοινωνική και οικονομική ή άλλη ισχύ, η οποία συνεπικουρούμενη και από τα εξωνημένα Μ.Μ.Ε., ασκεί έλεγχο στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, υποστηρίζοντας με σθένος και κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο το κρατούν σύστημα εξουσίας, το οποίο επέβαλε η ίδια ομάδα ατόμων.
Δ΄   Σ Υ Σ Τ Η Μ Α
Είναι ένας τύπος – μοντέλο – πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης που εξασφαλίζουν την διατήρηση της φύσης του καθεστώτος, το οποίο δημιούργησε η καθεστηκυία τάξη, δηλαδή το κατεστημένο και που κατοχυρώνει την διατήρηση του πολιτικού και κοινωνικού καθεστώτος, των ανθρώπων που το υπηρετούν δουλικά, εξασφαλίζοντας συνάμα και τις ισορροπίες των αντίθετων δυνάμεων και τάσεων μέσα σ’ αυτό.
Οι άνθρωποι του συστήματος και του κατεστημένου που είναι εντεταγμένοι σε όλα τα πολιτικά κόμματα και ανήκουν σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές τάξεις, με νύχια και με δόντια, με κάθε μέσο με όλες τις δυνάμεις τους αγωνίζονται για την διατήρηση αυτού του άδικου, κλεπτοκρατικού και διεφθαρμένου συστήματος, γιατί αυτό το σύστημα τους παρέχει χαριστικά και προνομιακά τα μέσα οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής επιβίωσης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: