Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ – ΟΥΣΙΩΔΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ



Α΄   Η  ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ  ΣΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ
Ένα από τα πολλά κακά του Ελληνικού Δημοσίου, μια από τις «πληγές του Φαραώ», μια νοσηρή και επώδυνη κατάσταση που προκαλεί ζημία στην πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο είναι και η ανευθυνότητα των διοικούντων και των υπαλλήλων του. Αν ένα άλλο θλιβερό γεγονός χαρακτηρίζει την ελληνική Πολιτεία από τις κορυφαίες κυβερνητικές βαθμίδες μέχρι και τα χαμηλότερα κλιμάκια της δημόσιας διοίκησης, αυτό είναι και η ανευθυνότητα. Και δεν αναφέρομαι βεβαίως μόνον στη σημερινή κυβέρνηση. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι διαχρονικό και ισχυρότατα εδραιωμένο. Τόσο πολύ που έχουμε καταντήσει να το αποδεχόμαστε ως περίπου αυτονόητο.
Η κακή οργάνωση των κρατικών υπηρεσιών, η αναποτελεσματικότητα, η διαφθορά και όλα τα άλλα συμπτώματα αυτής της κατάστασης, τα οποία υφίσταται καθημερινά ο πολίτης, αντιμετωπίζονται παθητικά έως και μοιρολατρικά και κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης προσκρούει στις δυναμικές αντιδράσεις των κατεστημένων συμφερόντων. Που δεν είναι ασφαλώς η «πλουτοκρατία», αλλά οι προνομιούχοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιτέλους ως πότε θα διαιωνίζεται αυτή η νοσηρή και επιζήμια κατάσταση;
Β΄   ΤΑ  ΝΕΑ  ΛΑΜΟΓΙΑ
Μετά τη Μεταπολίτευση – 1974 –, πολλά παράσιτα κατέκλυσαν κατά κυριολεξία την μικρή νεοελληνική κοινωνία και χωρίς υπερβολή την αποδόμησαν και της «άλλαξαν τα φώτα». Φτάσαμε στο σημείο να μη μας εκπλήσσει πια τίποτε, να μη μας συγκινεί, να μη δείχνουμε την στοιχειώδη ευαισθησία και το φιλότιμο και να ακούμε καθημερινά απαθείς τα αποτελέσματα της καταστρεπτικής δράσης τους σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Τα παράσιτα αυτά είναι τα λεγόμενα λαμόγια. Το λαμόγιο είναι ένα ζώο με τόσες πολλές ιδιαιτερότητες ώστε στην πράξη κατά κανόνα μπορεί κανείς εύκολα να το ξεχωρίσει από τα άλλα ζώα. Παρ’ όλα αυτά όμως, επειδή έχουν εμφανιστεί κατά τα τελευταία χρόνια πολλές ποικιλίες του, μερικές φορές η αναγνώρισή του δεν είναι και τόσο εύκολη, λόγω ακριβώς της ικανότητάς του είτε να καμουφλάρεται είτε να χύνει μελάνι και να εξαφανίζεται όταν καταλάβει ότι μπορεί να επισημανθεί. Επιπλέον υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις επιτυχημένης διασταύρωσής του με άλλα είδη, με αποτέλεσμα να συναντάμε λαμόγια-χοιρινά, λαμόγια-γαϊδούρια, λαμόγια-μοσχάρια, λαμόγια-φίδια, αλλά και πολλούς άλλους συνδυασμούς. 
Και η ελληνική κοινωνία τελεί εν υπνώσει, μένει αδρανής, δεν ενεργοποιείται για την ανατροπή όλων αυτών των ασυνήθιστων και φθοροποιών φαινομένων που οδηγούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική παρακμή. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, να μας βοηθήσει, να κάνει το θαύμα του.



Γ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Στο μεταξύ αυτή η αλλοπρόσαλλη Ελληνική πολιτεία που στερείται σταθερότητας στις θέσεις και τις αποφάσεις της, που την χαρακτηρίζουν οι αντιφάσεις διατηρεί την αποζημίωση των μελών Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων, το αξίωμα των οποίων θα έπρεπε να είναι άμισθο και τιμητικό, ώστε να το υπηρετούν οι έχοντες πείρα και διάθεση προσφοράς ιδεολόγοι και όχι οι κατά συνήθεια κυνηγοί του οφέλους, που συνήθως πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια των δημοτικών αρχόντων.
Γι’ αυτό ποτέ η Ελλάδα μας δεν θα γίνει ένα σύγχρονο, ευνομούμενο και προοδευτικό κράτος. Χρείαν έχουμε από μια πολιτική και κοινωνική ανατροπή, για να περισωθεί ό,τι απέμεινε όρθιο.

Δ΄  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΞΥΡΟΥ ΑΚΜΗΣ
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη φάση της μεταπολεμικής περιόδου. Για να ορθοποδήσει χρειάζεται πρώτα πολιτική βούληση, ριζικές και εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές αλλαγές, εκσυγχρονισμός του κράτους και απαραίτητα… απεξάρτηση από την κομματοκρατία και την αναξιόπιστη τηλεόραση. Διότι μόνον τότε θα πάψουμε να βρισκόμαστε υπό την επιρροή του θανατηφόρου ναρκωτικού των δήθεν προοδευτικών κρατιστών, που μάχονται με νύχια και με δόντια για να μην αλλάξει, ούτε στο ελάχιστο, η συνταγή που μας έφερε στην καταστροφή.

Ε΄  Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ
Η τηλεόραση έχει εθίσει την κοινωνία να βλέπει την δυσάρεστη ή την αδύνατη πλευρά κάθε πράγματος. Έτσι, οι μέτριοι και οι απαισιόδοξοι κατηγορούν όσους προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα. Σε αυτούς απαντώ ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που παίρνουν στα σοβαρά την Ελλάδα και τις πραγματικές δυνατότητες του Έθνους μας (ακόμα και του σημερινού παρηκμασμένου). Και ότι πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να εκπλήξουμε θετικά τους πάντες.
Το ίδιο πιστεύω και για την Καστοριά. Υπάρχουν κι εδώ ικανά, έντιμα και άριστα άτομα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν την πορεία του τόπου προς το καλύτερο. Πλην όμως, δυστυχώς η άβουλη και ανίκανη Καστοριανή κοινωνία προτιμά τους καιροσκόπους και τους ιδιοτελείς.

ΣΤ΄  Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Από την άνοδο της Τριμερούς Κυβέρνησης (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ.) στην Νομή της εξουσίας τον Ιούνιο 2012 και μέχρι σήμερα, ήτοι σε χρονικό διάστημα 210 περίπου ημερών, μια αληθινή φορολογική λαίλαπα προέκυψε στα κεφάλια των άτυχων υπηκόων του ελληνικού κράτους. Από τότε και μέχρι σήμερα – έπεται και συνέχεια –, ψηφίστηκαν  πολλοί φορολογικοί νόμοι με δεκάδες άρθρα, για τα οποία και εκδόθηκαν και ανάλογες σχετικές αποφάσεις και εγκύκλιοι.
Μέτρα φορολογικά σκληρά, ανάλγητα, άδικα και απάνθρωπα στον ανθρώπινο πόνο και στις πενόμενες κοινωνικές τάξεις της πλειονότητας των Ελλήνων. Και στη φορολογική αυτή απάνθρωπη λαίλαπα συνέπραξε και ο πρώην αγωνιστής του Συνασπισμού της Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το κατάντημα πολλών πρώην δεν έχει όρια. Με αντάλλαγμα την Προεδρία της Δημοκρατίας απεμπόλησε αγώνες και ιδανικά ετών. Και δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος από την Αριστερά. Είτε Κομμουνιστική, είτε Σοσιαλιστική! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: