Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ - ΕΝΑΣ ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

Κατά πολλούς υπήρξε μέλος της ΚΝΕ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –, σίγουρα όμως, ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής κίνησης Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης[1].
Θεωρείται πολιτικός που ξεχωρίζει για την αμετροέπειά του, που δεν έχει μέτρο στα λόγια του, που χαρακτηρίζεται για τις μεγαλοστομίες και υπερβολές του, ένας πολιτικός που υπερβαίνει τα όρια του μέτρου και τα συνήθη και επιτρεπτά όρια της πολιτικής συμπεριφοράς. Πλέον της αμετροέπειας, στον πολιτικό τομέα δράσης ξεχωρίζει για τον χαμαιλεοντισμό του, την προσαρμογή των ιδεών, των αρχών και των πεποιθήσεων στο εκάστοτε πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον σύμφωνα με τα συμφέροντά του, χωρίς ποτέ να έχει ειλικρινή και σταθερή πολιτική τοποθέτηση.
Θεωρείται ένας πολιτικός καριερίστας. Αδιάψευστο στοιχείο η μαρτυρία του ευπατρίδη δημοσιογράφου, ιστορικού και συγγραφέα Τάσσου Βουρνά, ο οποίος στο ιστορικό του πόνημα «Η διάσπαση του Κ.Κ.Ε.», εκδόσεις αδελφών Τολίδη 1983 και στις σελίδες 74 και 75, αναφερόμενος στον Θεόδωρο Πάγκαλο, γράφει τα εξής:   
«Η ολομέλεια αυτή είχεν αποκληθεί ευρεία και τούτο γιατί με απόφαση της πλειοψηφίας του Π.Γ. είχαν προσκληθεί και μετείχαν σαν παρατηρητές μερικές δεκάδες στελέχη από τις Οργανώσεις των πολιτικών προσφύγων στις ανατολικές χώρες, καθώς και από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στους Έλληνες μετανάστες και φοιτητές στη Δυτική Ευρώπη. Τα κριτήρια επιλογής αυτών των «παρατηρητών» ήταν απόλυτα παραταξιακά ώστε να δημιουργηθεί το απαιτούμενο κλίμα της «κατακραυγής» κατά των διαφωνούντων προς τη γραμμή Κολιγιάννη μέσα στην «Ολομέλεια». Παρ’ όλα αυτά, παρά την αυστηρή επιλογή, το σχετικό «κόσκινο» λάθεψε σε ορισμένους από τους προσκεκλημένους οι οποίοι, αντίθετα από τις προσδοκίες των οργανωτών αυτής της συνωμοσίας, εκδηλώθηκαν ανοιχτά με τις ομιλίες τους κατά των επιδιώξεων της ομάδας Κολιγιάννη. Ας σημειώσουμε μάλιστα πως μεταξύ αυτών των ορισμένων ήταν και ο Θόδωρος Πάγκαλος σημερινός υφυπουργός Εμπορίου».



[1] Σ.Σ. ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΔΟΜΗ, ΤΟΜΟΣ 22, σελίδα 482.

Δεν υπάρχουν σχόλια: