Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Στους αδιάλλακτους ηγέτες των Σκοπίων, σχετικά με το θέμα της ονομασίας της χώρας σε «Μακεδονία», πλέον των όσων και πολλών έχω γράψει και δημοσιεύσει κατά καιρούς (Βλέπετε στο εκδοθέν βιβλίο μου «Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας») σήμερα προσθέτω συμπληρωματικά και τα εξής, σχετικά με την σκόπιμη, συστηματική και απαράδεκτη διαστρέβλωση και παραχάραξη της ιστορίας εις βάρος της Ελλάδας από την Τουρκο-Αλβανο-Σκοπιανή μονόπλευρη και συστηματική προπαγάνδα, που κατάφεραν «μη ούσης αντιδράσεως» από Ελληνικής πλευράς.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη αιτία όλης αυτής της κατάστασης είναι και οι κάτωθι λόγοι:
α) Ατυχώς την τελευταία πεντηκονταετία η χώρα μας βαδίζει χωρίς πυξίδα στην εξωτερική πολιτική.
Δεν έχει μόνιμους και σταθερούς στόχους για το μέλλον.
β) Το πνευματικό-επιστημονικό και τεχνολογικό δυναμικό της χώρας μας «λουφάζει» μέσα στις κοινωνικές διακρίσεις και τα… γραμμένα δικαιώματα και προνόμια που έλαβαν από την πολιτεία καλώς ή κακώς με κάποιο νόμο «περί επαγγελματικής αποκατάστασης ως πτυχιούχων Α.Ε.Ι.».
Όμως δεν έγραψαν τίποτε και πουθενά για κάποιες υποχρεώσεις τους απέναντι σ’ αυτή τη δύσμοιρη πατρίδα που λέγεται Ελλάδα.
Προ ετών και όταν το «Μακεδονικό» βρισκόταν σε έξαρση με μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ένα βράδυ σε μια τηλεοπτική εκπομπή από το 2ο Κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης, μεταξύ άλλων ήταν καλεσμένος και ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχαήλ Σακελλαρίου με θέμα το «Μακεδονικό».
Σε κάποια στιγμή, ο διευθύνων την συζήτηση δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρόεδρο της Ακαδημίας:
-                 «Κύριε Πρόεδρε, το Μακεδονικό ξεκίνησε πριν 45 χρόνια με μία μεγάλης έκτασης προπαγάνδα από τα Σκόπια διεκδικώντας ονομασία και αδιάσειστα Ελληνικά και ιστορικά δικαιώματα με εκδόσεις βιβλίων κλπ. Στο διάστημα αυτό η Ακαδημία Αθηνών τι έκανε για να αποκρούσει αυτήν την προπαγάνδα;».
Και η απάντηση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, του Ανωτάτου δηλαδή Πνευματικού Ιδρύματος της Χώρας, ήταν:
-                 «Μα, το Μακεδονικό είναι πολιτικό πρόβλημα και η Ακαδημία Αθηνών δεν ασχολείται με πολιτικά προβλήματα!».

Κατόπιν όλων αυτών, δεν είναι απορίας άξιον γιατί φτάσαμε ως εδώ. Είμαστε για γέλια και για κλάματα, ή άξιοι της τύχης μας;




Δεν υπάρχουν σχόλια: