Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Π Α Ρ Α Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Α

1.    Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει ριζοσπαστικές και εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις, η λαϊκίστικη ρητορική της, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς αντί για εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλλει ώστε η Ελλάδα να μην αποτελεί πρότυπο επιτυχίας.
Μέσα στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης, που δεν έχει λογικό ειρμό, που χαρακτηρίζεται από πολλές αντιφάσεις και έλλειψη οραμάτων, όπως την αποδίδει με ακρίβεια η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Algemeine Zeitung, η περίπτωση μερικών υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα στοιχείο διακοσμητικό της παρακμής. Κάτι, ας πούμε, σαν ένα ξυλόγλυπτο σκυριανό έπιπλο…

2.    ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΥΛΟΙ
Ό,τι πιο παλιό και πιο λαϊκιστικό φιλοξενείται ακόμη στις τάξεις της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ. δίνει μια σκληρή μάχη για να ωθήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην καταστροφή. Στόχος τους, να μη γίνει καμία μεταρρύθμιση και να υπονομευθούν οι λίγοι που προσπαθούν να αφήσουν έργο, παλεύοντας με απίστευτες δυσκολίες.

Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, πρόκειται για ανθρώπους που από όποια θέση και να πέρασαν άφησαν πίσω τους ρουσφέτια, φαύλες ρυθμίσεις και σπατάλη. Στο παρελθόν, το παλαιό Πα.Σο.Κ. και η λαϊκιστική – και όχι η λαϊκή – Δεξιά οχυρώθηκαν πίσω από το περιώνυμο πολιτικό κόστος και τορπίλισαν σε κρίσιμες στιγμές μεγάλες τομές στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην Υγεία και Παιδεία, στο Ασφαλιστικό και άλλους κρίσιμους τομείς του Δημόσιου τομέα, μείζονες μεταρρυθμίσεις ή προσπάθειες δημοσιονομικού νοικοκυρέματος. Αυτή τη φορά, αν το πετύχουν, οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι απλώς καταστροφικές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: