Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ

Ο υποφαινόμενος έχει πολλές φορές τονίσει ιδιαίτερα, πάντα με αντικειμενικότητα και τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε κυβέρνησης και του κάθε πρωθυπουργού. Και αυτό γιατί με κάθε κυβέρνηση και με κάθε πρωθυπουργό, πλέον των θετικών υπάρχουν και ενδημικά κυβερνητικά προβλήματα, αδυναμίες, λάθη, προκλητικές συμπεριφορές και άλλα συμπαρομαρτούντα, τα οποία επισημαίνω ως νηφάλιος και ψύχραιμος παρατηρητής. Στην περίπτωση του κ. Σαμαρά, παρατηρώ τελευταία μία μεταμόρφωση στην άσκηση της πολιτικής προς το καλύτερο. Η χώρα σταθεροποιείται. Το αν θα γίνουν δραστικές τομές σε όλους τους χώρους που παρουσιάζουν αδυναμίες και νοσηρά προβλήματα, το αν θα αλλάξουν πολλά ριζικά και προς την σωστή κατεύθυνση.
 Θα κριθεί από πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι ο μελλοντικός ρόλος των διαφόρων «νταβατζήδων» που για χρόνια κυριαρχούν σε ορισμένους κρατικοδίαιτους επιχειρηματικούς κλάδους και πνίγουν κάθε περιθώριο ανάπτυξης οιουδήποτε άλλου. Αν η χώρα πέρασε όσα πέρασε και οι εν λόγω «βαρώνοι» παραμείνουν αλώβητοι ή ενισχυμένοι, η υγιής ανάπτυξη δεν θα έρθει.

Αν ο κ. Σαμαράς καταφέρει να συγκρουστεί με την κομματοκρατία, την φαυλοκρατία, την αναξιοκρατία και όλα τα «αντί» και δαμάσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τότε θα τον χειροκροτήσω. Ίδωμεν.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: